Es lliuren els primers Premis Biomassa de Catalunya

24/02/2017 - 21:26

Els 1rs Premis Biomassa Catalunya, creats pel Clúster de Biomassa, es van atorgar en el marc de la Fira de Biomassa de Catalunya. El seu objectiu és el reconeixement d’empreses, entitats públiques i privades, i ens locals que hagin dut a terme projectes o actuacions remarcables en l’ús i/o foment sostenible de l’energia de la biomassa a Catalunya.

 

L’acte d’entrega es va fer a l’auditori de l’edifici “El Sucre” i com comptar amb la presència de la Directora General de Forests, Montse Barniol, i del President del Clúster Biomassa de Catalunya, Joan Fornieles.

El guardó va ser dissenyat per Joachim Englert de Social Forest, entitat que ocupa col·lectius amb risc d’exclusió i que destaquen pel valor afegit de les seves activitats.

Els guanyadors d’aquesta primera edició són:

PREMI MILLOR PROJECTE EN EL SECTOR PÚBLIC - BeEnerGiDiputació de Girona pel projecte BeEnerGi, d’assessorament als municipis en inversions en energia sostenible amb xarxes de calor i biomassa en contractes tipus micro ESE.

PREMI EMPRENEDORIA I OCUPACIÓ - Imartec Energia S.L.pel projecte Mòdul Energètic Heat Room, la central de producció tèrmica i modular amb el concepte decoratiu que integra aquests mòduls dins l’arquitectura de l’edificació amb el mínim impacte. Solucions d’estalvi energètic, enginyeria, manteniment, finançament i subministrament de bio-combustibles. Innovació tecnològica sostenible.

PREMI MILLOR PROJECTE FINAL DE GRAU O MASTER - David Aguilà i Moleon: L’estudiant David Aguilà pel treball final de Màster en Enginyeria de Forests de la Universitat de Lleida amb títol Estudi de viabilitat per a la instal·lació d’un district heating al municipi de Fígols i Alinyà (Alt Urgell). Un projecte que inclou una instal·lació tipus xarxa de districte amb biocombustible d’origen local i provinent d’un programa de gestió forestal amb col·lectius en risc d’exclusió.

PREMI MILLOR ACTUACIÓ EN COMUNICACIÓ i DIFUSIÓ - Grup Leader Ripollès: L’Associació Leader Ripollés Ges Bisaura pel projecte ENFOCC (Energia Forest i Canvi Climàtic) on basa els seus eixos en la dinamització territorial, gestió energètica, eficiència energètica i biomassa.

PREMI MILLOR PROJECTE DE RECERCA - Universitat Autònoma de Barcelona: pel projecte Pèl·let Torrefacte, fruit d’un conveni de col·laboració amb Administracions Públiques sobre transferència de tecnologia i valor afegit dels productes forestals. És un projecte de recerca de transferència tecnològica per a donar valor afegit als productes forestals i subproductes del suro.

MENCIÓ ESPECIAL - Marc Palom Agustí, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): El jurat va decidir que dins la categoria anterior, calia fer una menció espacial a l’estudiant Marc Palom de la Universitat Politècnica de Catalunya pel projecte final de Màster en Enginyeria de l’Energia amb títol Implantació d’energia solar tèrmica i biomassa per a A.C.S. i calefacció d’una residència geriàtrica.

Han quedat desertes les categories de Millor Actuació en l’Àmbit de la Gestió Agro-Forestal Sostenible i Millor Projecte en el sector Privat


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
18/10/2018
Recinte Firal El Sucre
Article

Les instal·lacions esportives municipals del Papiol compten ara amb una de les calderes de biomassa més eficients d’Europa quant a estalvi energètic i emissions de CO2

Article

L'empresa Ecofestes, amb col·laboració amb l'Ajuntament de Vic, ha aplict el sistema integral dels gots reutilitzables a tots els carrers i espais de la ciutat de Vic durant el Mercat Medieval. Els gots han estat distribuïts i recollits a les parades i establiments del mercat del 6 al 12 de desembre mitjançant un petit dipòsit de lloguer recuperable, els cinc dies de mercat Medieval.

Butlletí