Gairebé 500 persones planten 1.600 espècies dunars i retiren 120 Kg de plantes invasores a l'Acció Platges Met

Font: AMB.cat

09/11/2022 - 08:00

El passat diumenge 23 d'octubre es va portar a terme la cinquena edició de l'Acció Platges Met al litoral metropolità: una jornada de sensibilització ambiental on la divulgació científica i el coneixement es combinen amb activitats d'oci i lleure. 

Aquesta diada, que s'emmarca en el 16è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, l'ha organitzat i promogut l'AMB en col·laboració amb  els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral. S'han fet un total de 8 activitats diferents, en què hi han participat moltes famílies, aficionats al medi ambient i apassionats per la biodiversitat.

Les actuacions participatives estan relacionades amb la competència de l'AMB sobre la gestió integral de les platges i la conservació de la infraestructura verda metropolitana.

Plantacions a les dunes: a les platges de Castelldefels, Gavà i Sant Adrià de Besòs s'hi han fet plantacions populars d'espècies pròpies dels ecosistemes dunars. A Castelldefels s'han plantat 350 exemplars de borró, alfals marí i violer de mar, i s'han retirat 40 kg d'espècies invasores. A Sant Adrià de Besòs s'han plantat  216 unitats de diferents espècies dunars.

Descoberta de la biologia de les tortugues marines que arriben a les platges metropolitanes i com es gestiona la presència d'aquests animals amb la participació del CRAM.

Itinerari guiat per experts als espais dunars de la platja del remolar de Viladecans.

Activitats de la Jugatecambiental a Montgat i de l'Escola del Mar de Badalona. 

Com a novetats, aquest any destaquen dos fets rellevants:

Organització d'accions de responsabilitat social corporativa (RSC) a Gavà, Viladecans i Castelldefels, amb la plantació de més de 700 exemplars d'espècies dunars.

Estrena de dues noves ubicacions de les Jugatecambientals de les platges metropolitanes: a Montgat, amb una nova Naturaula, i Castelldefels, amb un nou mòdul de la biblioplatja.

La gestió integral de les platges metropolitanes inclou un seguiment ambiental dels espais dunars, en què la retirada de plantes invasores i la plantació de noves espècies ajuden a conservar i recuperar aquests ecosistemes. Al llarg de les pròximes setmanes l'AMB donarà a conèixer l'evolució i l'extensió de les dunes metropolitanes, que han experimentat un creixement al llarg dels darrers anys. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Port Olímpic de Barcelona instal·la vint gabions de bioregeneració dissenyats per afavorir la restauració dels ecosistemes marins. Més endavant se n’avaluaran els resultats per saber si són adequats per a les aigües del litoral barceloní.

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí