La Diputació de Barcelona ja té el primer edifici de consum zero

16/11/2023 - 08:59

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Per a la diputada de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, aquesta actuació és «un primer pas per aconseguir que tots els edificis de la corporació siguin climàticament neutrals i autosuficients l’any 2030», a més de permetre «avançar en l’assoliment dels objectius del Pla Clima de la Diputació, reduint la demanda energètica de l’edifici, generant energia verda i descarbonitzant la flota de vehicles».

Durant les obres, que han permès que l’edifici sigui capaç d’abastir-se de la mateixa energia generada, s’ha substituït la coberta de fibrociment amb amiant per una nova coberta amb panell sandvitx per tal de descontaminar la nau i de dotar-la d’aïllament tèrmic, abans inexistent.

D’altra banda, s’han adequat diferents espais de la nau, com la zona d’oficines i vestidors; i també s’han substituït els finestrals de vidre per tancaments practicables i les lluminàries existents per noves amb tecnologia LED, a més d’instal·lar plaques fotovoltaiques per a la producció d’energia elèctrica, amb una potència de 12,15 KWp i una producció anual estimada de 19.471 KWh, evitant 9.143 Kg d’emissions de CO₂/any. També s’ha previst una futura instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

El Pla Clima és l’eina amb què la Diputació de Barcelona assumeix la seva responsabilitat enfront l’emergència climàtica i es proposa assolir la neutralitat climàtica l’any 2030, i s'avança 20 anys al compromís europeu. El Pla Clima té per objectiu assolir l’autosuficiència energètica i la neutralitat climàtica l’any 2030, amb zero emissions directes de gasos amb efecte d’hivernacle.

 


 

Municipis: 
OsonaCalldetenes

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

Reptes i resultats a les comarques de Girona

Butlletí