La Fundació Lleida 21 treballarà per l’impuls de l’educació ambiental, les energies renovables i l'agricultura de l’Horta

11/01/2024 - 17:04

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

La Fundació Lleida 21 ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat avui el pla de treball per a l’any vinent, que se centra en accions d’educació ambiental, en l’impuls a l’Agència de l’Energia de Lleida i a projectes a agraris a l’Horta.

Pel que fa a l’àmbit de l’educació ambiental i la descoberta del medi natural es mantenen programes com “Lleida en viu”, que ofereix 14 propostes educatives de descoberta ambiental; “Ecoactivitats”, amb propostes de cap de setmana durant tot l’any 2024; i “Escoles sostenibles”, que dona suport als projectes ambientals dels col·legis en temes d’energia, residus, biodiversitat o horts i compostatge. També es donarà continuïtat a la campanya Lleida en Verd i a altres accions de sensibilització ambiental.

L’Agència de l’Energia de Lleida continuarà treballant durant el 2024 en el servei d’assessorament per a l’eficiència i l’estalvi energètic, en el foment de la producció renovable local, el suport tècnic a l’Oficina de Rehabilitació i accions de sensibilització i comunicació.

Lleida 21 té una línia de treball enfocada a la promoció de l’Horta de Lleida i l’agricultura urbana, des de la qual es treballarà en projectes com la dinamització dels horts familiars i del viver d’agricultors de Rufea, l’impuls a la marca Horta i altres accions de dinamització agrària. Es preveuen també estudis per a la implantació d’altres horts urbans.

Durant la reunió s’ha aprovat el pressupost de l’ens per a 2024, que ascendeix a 428.099,60 euros.

 


 

Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí