L’Aguait al Camí del Riu

15/06/2023 - 08:35

“L’Aguait”, un element d'arquitectura efímera per al Camí del Riu.

Mediona, el punt més alt de la conca del riu Mediona-Riudebitlles és el primer municipi que acull aquesta instal·lació temporal que ens ajuda a reflexionar sobre el paper de l’aigua en la configuració del paisatge i en les nostres vides.


El projecte “La Cultura de l’Aigua”, liderat per l’associació Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI) i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, vol conscienciar sobre la importància de l’aigua en el passat, el present i el futur de les nostres vides.

“L’Aguait” és una instal·lació temporal dissenyada pels alumnes del Màster internacional d’arquitectura efímera (MEATS) de la Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava, que amplifica el paisatge i convida a la reflexió.

Aquesta instal·lació estarà ubicada durant unes setmanes a cadascun dels sis municipis del Camí del Riu (www.elcamidelriu.cat), a prop de la llera, en espais on es faran activitats molt diverses que tindran com a objectiu la conscienciació sobre la importància de l’aigua, la seva gestió i la manera com configura el paisatge.

En el seu desplaçament, “Aguait” seguirà el curs descendent de l’aigua de les conques dels rius Mediona-Riudebitlles, Lavernó i Anoia (passant per Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Sant Sadurní d’Anoia) i remuntant el curs de l’aigua al municipi de Subirats.

El divendres 2 de juny, als Rentadors de Sant Joan de Mediona, es va presentar públicament a la ciutadania i en aquest acte es van donar cita els representants dels ens participants en el projecte: els alcaldes en funcions dels ajuntaments del Camí del Riu (Juli Silvestre, Manuel Raventós, Ton Amat i Pere Pons), la regidora de Cultura de Sant Pere de Riudebitlles (Tonita Amat), el conseller comarcal de Cultura (Antoni Romeu), el director de la Fundació Pinnae (Joan Melero), els alumnes i el director del màster d’Elisava (Roger Paez) i els responsables del projecte impulsat pel CEPVI (Soazig Darnay, Montserrat Massana, Kathy Lindstrom i David Martí).

Ara ha arribat el moment de la participació de les entitats dels municipis per on passarà “Aguait”. Des de l’organització se les convida a col·laborar fent activitats de lleure obertes a la ciutadania que ajudin a posar en valor els espais al voltant de la lleres del riu, activitats per entendre el paper del riu en la vida de les persones i activitats de conscienciació sobre la importància de l’aigua i la seva gestió.

Les primeres activitats es van fer el cap de setmana del 3 i 4 juny i van consistir en una caminada familiar pel riu Mediona, organitzada pel Club excursionista de Mediona, L’Agulla, i “el ritual de la pluja”, a càrrec de l’artista medionenca Gabriela.

Tots els actes programats s’aniran anunciant amb antelació a la web de CEPVI (www.cepvi.cat) i tindran lloc de juny a setembre de 2023.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsOlèrdola
Alt PenedèsSant Pere de Riudebitlles
Alt PenedèsSant Quintí de Mediona
Alt PenedèsSant Sadurní d'Anoia
Alt PenedèsTorrelavit

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Notícia

Sant Pere de Riudebitlles és el nou municipi de la conca del riu Mediona-Riudebitlles que acull aquesta instal·lació temporal que ens ajuda a reflexionar sobre el paper de l’aigua en la configuració del paisatge i en les nostres vides.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí