L'Ajuntament d'Igualada estendrà l’Anella Verda als barris de Fàtima i Set Camins

Font: Ajuntament d'Igualada

04/10/2018 - 11:02

L’Ajuntament d’Igualada iniciarà de manera imminent els treballs d’adequació de l’Anella Verda als barris de Fàtima i Set Camins. Tal i com ha exposat l’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, amb aquesta actuació “tancarem el recorregut central de la nostra Anella Verda al seu extrem de Ponent, oferint d’aquesta manera nous espais per a la pràctica de l’activitat física diària dels nostres ciutadans i, sobretot, recuperant per les persones que viuen en aquests barris un espai que avui és d’ús pràcticament exclusiu dels vehicles”.

Aquesta actuació, que l’alcalde ha qualificat com “de gran envergadura i que contribuirà a fer de la nostra una ciutat encara més amable per aquells que hi viuen”, constarà de dues intervencions pressupostades en uns 850.000 euros en conjunt: d’una banda, amb una durada de cinc mesos i inici imminent, l’arranjament del lateral de l’Av. Nostra Senyora de la Pietat i de la carretera N-IIa i, de l’altra, amb un projecte que actualment es troba en licitació i amb una durada prevista d’obres de tres mesos, l’adequació del pont sobre el torrent de Valldaura per a permetre-hi també el trànsit segur i confortable de persones i bicicletes.

Un nou quilòmetre d’Anella Verda · Aquest nou tram de l’Anella Verda s’iniciarà al Nord del barri de Fàtima, a la cruïlla entre el c/ Nostra Senyora de la Paloma i l’Av. Nostra Senyora de la Pietat, continuarà paral·lel a l’Av Nostra Senyora de la Pietat fins la rotonda amb la carretera N-IIa, per a situar-se paral·lel a la mateixa, travessant el pont existent i fins a arribar a l’Av. Doctor Pasteur. Aquest traçat tindrà un recorregut total d’aproximadament un quilòmetre de longitud.

L’actuació que ara comença, ha de convertir el lateral dret de les dues vies en un itinerari agradable per a passejar i practicar esport, integrat en el paisatge i, al mateix temps, segur per aquells que l’utilitzin. Concretament, es dotarà l’espai de paviment de sauló, d’il·luminació, senyalització, elements de seguretat, drenatge d’aigües pluvials i, a més, s’embellirà el seu entorn amb tasques d’enjardinament i el seu corresponent sistema de reg.

Recuperació del pont sobre el torrent de Valldaura · Marc Castells, però, ha destacat especialment, pel seu simbolisme, el fet de recuperar per les persones el pont de la N-IIa sobre el torrent de Valldaura, que suposarà la segona fase d’aquesta actuació.

Aquesta és una construcció de mitjans del segle XX amb una llargada d’uns 80 metres, que se sustenta en una gran arcada central i sis voltes petites. Actualment consta d’un carril per cotxes en cada sentit de circulació i dues voreres estretes a banda i banda, separades per una tanca metàl·lica, però amb unes característiques de seguretat millorables per les persones i amb il·luminació inexistent.

Els treballs que s’hi duran a terme no afectaran la seva estructura inferior però sí la seva configuració al pas superior: un cop finalitzades, el pont oferirà un sol pas per als vianants al seu costat Sud, més ample que les dues voreres actuals, més segur, dotat d’il·luminació i integrat en l’Anella Verda.

Castells ha destacat, a més, que “recuperant per les persones aquest nou tram entre Fàtima i Set Camins, posem en valor un element patrimonial que resulta desconegut per molts, com és l’antic aqüeducte de l’Espelt, un Bé Cultural d’Interès Local que transcorre paral·lel a aquest pont i que, a començament del segle XIX, subministrava aigua al Pla de Sant Magí”.

L’Anella Verda d’Igualada · L’Anella Verda d’Igualada és un projecte iniciat pel govern municipal el passat any 2013 i consta de tres recorreguts de diferents distàncies i dificultats, que permeten recórrer a peu o amb bicicleta la ciutat i gaudir del seu entorn.

Actualment està plenament operativa la subanella sud, la denominada Fluvial, que transcorre a tocar del riu Anoia i el Passeig Verdaguer, mentre es continuen duent a terme accions per acabar enllestint altres dues, l’Anella Central, que passa pel Passeig Verdaguer i l’Avinguda Catalunya i que ara es tancarà per Ponent, i la de les Guixeres, que recentment ha estrenat també un nou tram a Les Comes, incloent el Mirador de Montserrat.


 

Relacionats

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Butlletí