Més de 1.650 llibres reutilitzats durant les festes de Nadal i Reis

07/02/2018 - 10:33

 

S’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 265 kg de CO2 

Durant la campanya DeixaLlibres per Nadal i Reis, els usuaris de la xarxa comarcal de deixalleries han reutilitzat 1.657 exemplar, evitant així l’emissió a l’atmosfera de 265,12 kg de CO2, dada que equival a 13.670 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia, o a 50 vehicles eliminats de la circulació durant un dia. 

 Font: “Calculadora de CO2” http://reutilizayevitaco2.aeress.org/ 

Mitjançant aquesta campanya, que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental promociona des de l’any 2010, ja s’han reutilitzat més de 34.442 llibres, majoritàriament novel·les, contes, biografies, infantils... 

Apilats aquests llibres superarien l’alçada de la torre de Xangai, actualment l’edifici més alt de la Xina amb 632 metres i el segon gratacel més alt del món, només superat per l’edifici Burj Khalifa de Dubai, amb 828 metres d’alçada. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, recordem, es allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions reutilitzin gratuïtament llibres en bon estat, fomentar la reutilització, la prevenció, la desmaterialització i l’economia circular.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Oriental

Relacionats

Notícia

Foto: E.Guillaumet - Arxiu Xarxa

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat per unanimitat en el Ple d’aquest dilluns el 1er Pla Local de Prevenció de Residus. Amb aquest instrument es planificaran i prioritzaran les actuacions en matèria de reducció i reutilització de residus al municipi els propers 3 anys (2018 – 2020). El projecte del Pla ha comptat amb la participació i la col·laboració de la ciutadania de Mollet qui ha fet les seves aportacions a través de diferents canals.

Acte
15/01/2018
Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí.
Notícia
Mollet del Vallès, Badalona, Sant Adrià de Besòs o l'Hospitalet de Llobregat amb Ecovidrio han premiat el reciclatge de vidre

S'ha impulsat una campanya per promoure el reciclatge de vidre coincidint amb aquest període nadalenc en el que augmenta el consum i la generació de residus d’aquest material. Sota el lema Els Reis ho veuen tot, recicla vidre !, la iniciativa té per objectiu incrementar durant aquestes dates la taxa de reciclatge d’envasos de vidre, és a dir, la quantitat de quilos que es recullen al contenidor verd.

Butlletí