Més d’una trentena d’usuaris utilitzen ja el servei de fotolinera de Rubí

11/05/2017 - 09:46

Foto: Localpres

Rubí ha inaugurat la seva tercera fotolinera per a vehicles elèctrics. L'espai, situat davant del Rubí Forma, proporciona energia fotovoltaica tant per a la càrrega de vehicles elèctrics com per a l'autoconsum energètic de l'equipament municipal. La nova instal·lació del Rubí Forma ja té 35 usuaris registrats que poden endollar gratuïtament els seus vehicles.

L’espai proporciona energia tant per a la càrrega de vehicles elèctrics com per l’autoconsum de l’equipament. La nova fotolinera disposa de dues mànegues de càrrega semi ràpida que carreguen els vehicles amb entre 3 i 5 hores de connexió i una de càrrega ràpida amb tres connectors que permeten carregar la bateria del cotxe en 30 minuts, 1 hora aproximadament.

L’alcaldessa Ana María Martínez, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafael Güeto i el president de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics Salvador Ejarque han inaugurat oficialment la instal·lacióLa fotolinera de l’edifici Rubí Forma és la tercera de la ciutat i s’afegeix a les fotolineres de la Masia de Can Serra i la Policia Local. “A Rubí apostem per una mobilitat més sostenible i per incentivar l’ús del vehicle elèctric cal que la ciutat disposi d’una xarxa de punts de càrrega eficient i a l’abast de tothom. La iniciativa Rubí Brilla busca canviar el model energètic i això exigeix oferir a la ciutadania totes les eines possibles. Amb la tranquil·litat de saber que l’energia que no es carrega, va directament a reduir la factura elèctrica dels edificis municipals”, ha dit l’alcaldessa.

 La fotolinera de la Masia de Can Serra redueix cada any 5.000 euros la factura elèctrica d’aquest equipament; la de la Policia Local, que es dedica exclusivament la càrrega dels vehicles del cos de seguretat local, estalvia 1.500 euros l’any en energia i la nova fotolinera reduirà 3.000 euros l’any la factura elèctrica de l’edifici Rubí Forma. En total, aquestes instal·lacions permeten estalviar 9.500 euros l’any en factura elèctrica. L’alcaldessa també ha recordat que, tal com recull el Pla Director del Rubí Brilla, es preveu construir fotolineres al Mercat Municipal, als aparcaments del Parc de la Pau i la Natura, la Zona Esportiva de Can Rosés i l’Escardívol a més de dur a terme una prova pilot en un Polígon d’Activitat Econòmica.

El president de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics, Salvador Ejarque, ha volgut destacar que “el vehicle elèctric és una tendència que anirà a més perquè la contaminació és un problema de salut pública que afecta a tothom”. “Les administracions hauran d’anar facilitant la recàrrega de vehicles elèctrics” ha conclòs.

A més de les tres fotolineres, Rubí disposa d’instal·lacions solars fotovoltaiques a l’edifici Rubí Forma, al refugi de gats i els horts urbans de Cova Solera, a l’edifici de El Bullidor i a la Font del Ferro i totes elles generen electricitat exclusivament per a l’autoconsum.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRubí
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’objectiu d’aquest document és facilitar als professionals que han de treballar a l’àmbit de la mobilitat elèctrica les eines per adquirir les noves qualificacions que necessiten. 

Notícia

A través d'aquest ús promocional es vol augmentar també el nombre de socis de la cooperativa Som Mobilitat. L'Ajuntament de Rubí ha adquirit una bossa de 3.600 hores de conducció del vehicle elèctric de l'entitat que es repartiran, a través de la iniciativa Rubi Brilla a comerços, empreses i entitats que en vulguin fer ús i promocionar entre els seus treballadors i/o clients.

Notícia

Més de 200 persones han assistit aquest divendres a la quarta edició del congrés Rubí Brilla, dedicat enguany als reptes de la mobilitat sostenible. Diversos experts han debatut sobre aquesta qüestió i molts d'ells han insistit en la necessitat de recuperar la via pública per als vianants per motius mediambientals, de salut i socials. També s'ha celebrat la 1a Fira del Vehicle Elèctric permet els rubinencs veure i provar tot tipus de transports sostenibles.

Butlletí