Premi Solar Europeu 2016

17/10/2016 - 12:12

El Premi Solar Europeu distingeix ciutats, governs locals, empreses, organitzacions i iniciatives per la implantació d’energies renovables i les seves estratègies vers la transició energètica.

 

El divendres 18 de novembre de 2016, el recinte Modernista de Sant Pau acollirà el Simposi i Acte de lliurament del Premi Solar Europeu 2016, un guardó que premia aquelles ciutats, governs locals, empreses, associacions,organitzacions, iniciatives i persones individuals que han destacat per la seva promoció de les energies renovables i els seus esforços vers la transició energètica.

Des de fa més de dues dècades, es convida els guardonats a una cerimònia de celebració en una ciutat europea. Enguany Barcelona és la ciutat escollida pel seu compromís amb l’ús sostenible dels recursos energètics.

L’acte principal començarà a les 12.00 hores, amb els parlaments de benvinguda del professor Peter Droege, president d’EUROSOLAR, i de Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Tot seguit, es presentarà un programa de ponències entorn el tema “Polítiques i visió de la transició energètica”, que comptarà amb les aportacions de la doctora Dörte Fouquet, la directora d’EREF, Becker Büttner Held; el doctor Harry Lehmann, president de WCRE, Umweltbundesamt (Oficina Federal del Medi Ambient d’Alemanya), i de Domingo Jiménez Beltrán, president de la Fundación Renovables.

Per altra banda, a banda de la presentació dels treballs dels guardonats, un grup d’experts d’arreu del món debatran entorn el tema “Cap a la democràcia energètica”, amb la participació de Cristina Castells, directora de l’Agència Local d’Energia de Barcelona; Francesc Pujol, membre del Consell Rector de Som Energia; Dirk Vansintjan, president of REScoop.eu; el doctor Josep Puig, vicepresident d’EUROSOLAR, EUROSOLAR Espanya, i Stephan Grüger, diputat al Parlament de Hessen i vicepresident d’EUROSOLAR.

Així mateix, al matí, com a activitat complementària a l’acte principal, tindrà lloc una visita guiada a les instal·lacions energètiques de Sant Pau, en què es mostraran el funcionament sostenible dels edificis de l’antic hospital.

La participació en l’acte és gratuït i les inscripcions estan obertes per a totes aquelles persones que hi estiguin interessades fins al 9 de novembre de 20016.


Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí