Sant Cugat mesurarà la qualitat de l'aire a través de nanosensors

16/09/2020 - 10:11

Instal·laran uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta 


És una prova pilot que forma part del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que s'impulsa amb la col·laboració de l'AMB i Aiguasol.

Sant Cugat participarà en una prova pilot per mesurar la qualitat de l'aire de la ciutat. Es tracta del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que es fa en col·laboració amb l'AMB i Aiguasol i que consistirà en instal·lar uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta per fer una anàlisi. També es donarà informació del projecte, així com recomanacions, bones pràctiques i hàbits per millorar la qualitat de l'aire en uns panells informatius digitals instal·lats al Parc de Coll Favà i a l'escola Pins del Vallès.

'Els dispositius són unes capses que van agafades al manillar de la bicicleta, que tenen una entrada i sortida d'aire, amb un filtre', ha explicat la tècnica de l'AMB Elena Veza. També ha detallat que aquests aparells tindran en compte tant la temperatura com la humitat ambiental.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Butlletí