Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir el bosc net a Pallejà

10/07/2018 - 12:50

Els residus recollits durant una jornada de neteja a Pallejà formen part d’una exposició temporal a la plaça del Castell

En el marc de la campanya municipal de civisme “Més herois, més civisme, més Pallejà”, aquest mes de juny es treballa per a conscienciar la ciutadania sobre la importància de mantenir net el nostre espai forestal. Amb aquest objectiu, el passat 3 de juny una vintena de voluntaris i voluntàries, amb el suport de l’Ajuntament, van participar en una jornada de neteja del bosc durant la qual van recollir uns 1.000 quilos de residus. Entre aquests hi havia, per exemple, bosses de plàstic, burilles de cigarreta, llaunes, ampolles de vidre, runa i fins i tot plaques d’uralita que, recordem, és un material d’alt risc contaminant per les vies respiratòries i que necessita un tractament especial.

En aquesta línia, els residus recollits no s’han llençat sinó que se’ls hi ha volgut donar més visibilitat i actualment formen part d’una exposició temporal que s’ha instal·lat a la plaça del Castell i que durarà unes setmanes. Així mateix, s’han editat uns targetons informatius que es poden trobar als equipaments municipals on s’indiquen les normes que cal seguir quan es va al bosc.

La campanya municipal de civisme es va iniciar el passat mes de febrer. Des d’aquesta data s’ha incidit també en altres comportaments incívics com l’abandonament dels trastos vells, les recollides dels excrements d’animals i la bona convivència durant les festes populars.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatPallejà

Relacionats

Article

Conscienciar la població de fer la recollida selectiva de les deixalles domèstiques és objectiu principal del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell per desplegar i gestionar la Deixalleria Mòbil. Però no és pas l’únic: aquest servei permet, alhora, la integració laboral de persones amb alguna discapacitat i procedents del Centre Especial de Treball (CET) de Can Cases.

Article

Un total d’11 establiments han participat en un programa d’eficiència energètica que els ha ofert mesures per reduir la despesa i fer un consum més responsable.

Article

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inicia una nova edició del Programa d'Educació Ambiental, amb activitats gratuïtes per a Educació infantil, primària i secundària pels centres educatius de la comarca. Pel curs 2018-2019 el Consorci amplia la seva oferta educativa i inclou al Programa dues activitats més. La principal novetat és la realització d'un Escape Room, un joc d'escapament que es farà a les escoles i instituts, a l'entorn del món dels residus i la sostenibilitat. Aquesta activitat ha estat dissenyada pel Servei Educatiu de Residus de Rubinet i visitarà ara diversos municipis vallesans després del seu exitós debut a Rubí. També s'incorpora al programa un concurs de vídeos sobre malbaratament i aprofitament alimentari.

Butlletí