S'inaugura el primer pont imprès en 3D ... i és per a ciclistes

30/10/2017 - 13:31

Un petit pont per a ciclistes a la localitat holandesa de Gemert, té l'honor de ser el primer del món imprès en 3D. Cada vegada són més les veus que vaticinen que bona part del futur de les infraestructures passa per la impressió 3D. La localitat holandesa de Gemert, al sud del país, acaba d'inaugurar el primer pont imprès en 3D del món. I com no podia ser d'altra manera tractant-se dels Països Baixos, és un pont per a ciclistes.
La longitud del pont, això sí, és humil: vuit metres. "El pont no és molt gran, però és producte d'una impressora, això el converteix en únic", ha explicat Theo Salet, portaveu de la Universitat de Tecnologia d'Eindhoven.
Treballar en la impressió del pont, que està compost de formigó armat i té 800 capes, va portar tres mesos des dels seus inicis, el passat mes de juny. "Un dels avantatges d'imprimir un pont és que es necessita molt menys formigó que amb la tècnica convencional en la qual un motlle és emplenat", s'explica en la pàgina web del projecte. El pont, construït per l'empresa BAM Infra, ha estat provat amb èxit per suportar cinc tones de pes.
Holanda, al costat de països com els EUA i la Xina, es troba a l'avantguarda de la tecnologia d'impressió 3D, utilitzant ordinadors i robòtica per construir objectes i estructures des de zero. De fet, l'any passat un arquitecte holandès va crear una exclusiva impressora 3D amb la qual espera construir en el futur pròxim un "edifici circular". Així mateix, una startup anomenada MX3D ha començat la impressió d'un pont d'acer inoxidable del qual un terç ja està completat. L'objectiu és finalitzar-lo al març i instal·lar-lo en els canals d'Amsterdam al juny.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) i la Universitat Pompeu Fabra han posat en marxa aquest 4 de juliol, dins de la UPF Barcelona International Summer School. el curs ‘Blockchain4smartcities’, que durant els propers tres dies reunirà 11 alumnes d’arreu del món per tal d’explorar aplicacions de la tecnologia blockchain en l’àmbit urbà. Específicament, el curs analitzarà les possibilitats que ofereix l’aplicació de les plataformes blockchain per a desenvolupar l’autogeneració energètica descentralitzada.

Article

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa presenta les 7 propostes presentades al Concurs d’Idees convocat conjuntament amb Enginyers Lleida i anuncia que la ciutat serà "un camp de proves de projectes innovadors” en aquests àmbits. El jurat triarà ara la proposta guanyadora i encarregarà a l’equip que l’ha presentat que redacti el projecte executiu per la seva pròxima implantació.

Article

Les activitats pedagògiques d’educació ambiental liderades pel Consorci del Bages per a la gestió de residus  –que inclouen el programa d’educació ambiental i les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola”- han arribat a gairebé 8.000 alumnes aquest darrer curs.

Butlletí