S'inaugura el primer pont imprès en 3D ... i és per a ciclistes

30/10/2017 - 13:31

Un petit pont per a ciclistes a la localitat holandesa de Gemert, té l'honor de ser el primer del món imprès en 3D. Cada vegada són més les veus que vaticinen que bona part del futur de les infraestructures passa per la impressió 3D. La localitat holandesa de Gemert, al sud del país, acaba d'inaugurar el primer pont imprès en 3D del món. I com no podia ser d'altra manera tractant-se dels Països Baixos, és un pont per a ciclistes.
La longitud del pont, això sí, és humil: vuit metres. "El pont no és molt gran, però és producte d'una impressora, això el converteix en únic", ha explicat Theo Salet, portaveu de la Universitat de Tecnologia d'Eindhoven.
Treballar en la impressió del pont, que està compost de formigó armat i té 800 capes, va portar tres mesos des dels seus inicis, el passat mes de juny. "Un dels avantatges d'imprimir un pont és que es necessita molt menys formigó que amb la tècnica convencional en la qual un motlle és emplenat", s'explica en la pàgina web del projecte. El pont, construït per l'empresa BAM Infra, ha estat provat amb èxit per suportar cinc tones de pes.
Holanda, al costat de països com els EUA i la Xina, es troba a l'avantguarda de la tecnologia d'impressió 3D, utilitzant ordinadors i robòtica per construir objectes i estructures des de zero. De fet, l'any passat un arquitecte holandès va crear una exclusiva impressora 3D amb la qual espera construir en el futur pròxim un "edifici circular". Així mateix, una startup anomenada MX3D ha començat la impressió d'un pont d'acer inoxidable del qual un terç ja està completat. L'objectiu és finalitzar-lo al març i instal·lar-lo en els canals d'Amsterdam al juny.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La xarxa "El Perfil de la Ciutat", de la que en formen part 14 ciutats mitjanes de Catalunya, ha estat un dels 17 projectes espanyols i un dels 97 de tota Europa en rebre el segell europeu URBACT Good Practice. URBACT és un programa europeu d'intercanvi i aprenentatge per la promoció d'un desenvolupament urbà sostenible que permet a les ciutats treballar de forma conjunta en la recerca de solucions per als grans reptes de present i futur.

Article

Aquesta Marató és més que una iniciativa d’estalvi energètic. Per una banda es sensibilitza als alumnes, treballadors i usuaris dels equipaments municipals que hi participen sobre l’ús i el consum de l’energia. I per una altra, l’estalvi econòmic assolit es destina a l’ajut de llars en situació de pobresa energètica.

Notícia

S'ha celebrat l'entrega de la 15a edició dels Premis Ciutat Sostenible convocats per la Fundació Fòrum Ambiental en els quals Sant Boi de Llobregat ha guanyat el premi a la Ciutat més sostenible, Esplugues de Llobregat, a la categoria d'educació ambiental, i Mollet del Vallès, en la categoria d'energia, entre d'altres.

Butlletí