Supporting access to land for farmers in Europe. Experiences and potential of local authorities.

Font: XCT

19/12/2017 - 12:07

La publicació recull un complet anàlisis sobre com les autoritats municipals, consorcis, diputacions, etc. poden facilitar l'accés a la terra. Hi trobareu anàlisis detallats sobre l'estat de la qüestió als diversos països que han participat de l'informe (França, Bèlgica, Romania, Itàlia i Catalunya), així com un ampli apartat descrivint múltiples casos pràctics on autoritats locals han utilitzat eines ben diverses, entre elles acords de custòdia del territori, per afrontar el problema de l'accés a la terra.

En la seva redacció hi han participat múltiples organitzacions i ens locals de tots els països participants, aportant la seva expertesa en diverses àrees, resultant-ne un document complet i construït des de la diversitat. Està dirigit especialment a tècnics i càrrecs electes del ens locals, així com a entitats que hi treballin o hi vegin un bon aliat per dur a terme els seus projectes. L’estructura del document està pensada per permetre consultes ràpides i concretes sobre els casos de més interès per a cada lector.

Podeu descarregar el document a la web de la XCT.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La gastronomia de les comarques de Barcelona és rica en sabors, diversa en productes i arrelada a la terra. Degustar, olorar, tocar, sentir prenen significat a l'assaborir els productes de la terra.

Article

El V Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica s'adreça a tots els centres d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial i llar d'infants de Catalunya, amb l'objectiu de reconèixer i incentivar els projectes i línies de treball que aquests realitzen en la promoció del coneixement de l'agricultura i l'alimentació ecològiques i de les seves implicacions socials i ambientals, tant a nivell dels propis alumnes, com de la comunitat educativa en general.

Article

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, convoquen la segona edició del concurs Idees Innovadores pel Canvi climàtic i viticultura al Penedès.

Butlletí