Totes les escoles de Cardedeu estan connectats amb la xarxa de carrils bici del municipi

Font: Ajuntament de Calella
14/03/2016 - 08:51

El nou carril del carrer Llinars de Cardedeu permet la connexió d'equipaments culturals i de tots els centres escolars del municipi. La comissió de mobilitat interescolar "A Cardedeu, en bici i a peu!" ha realitzat una volta inaugural el diumenge 13 de març.

Ja es pot circular pel nou carril bici del carrer Llinars per arribar a l'escola Can Manent, el complex cultural de la Tèxtil Rase, el Casal de Joves la Fusteria, la zona esportiva dels pavellons i el camp de futbol. Amb aquest nou carril, tots els equipaments escolars de Cardedeu estan connectats amb la xarxa de carrils bici del municipi.

Un cop finalitzades les obres de construcció del carril bici, el carrer Llinars ha passat a ser de sentit únic fins al carrer Doctor Barraquer, en direcció Llinars del Vallès. L'actuació ha tingut un cost total de 37.210,46 euros.

La construcció del carril bici del carrer Llinars és una de les actuacions del projecte "A Cardedeu en bici a peu" que busca tornar a un model de mobilitat i a un espai públic més amable i adequat a les persones, reduint mica en mica la prioritat absoluta que ha tingut fins avui el vehicle privat als carrers en detriment de la seguretat dels vianants i ciclistes. Aquest canvi de model aporta beneficis clars i indubtables: la pacificació del trànsit a les zones residencials com l'interior del barri Bellavista, la millora de l'accessibilitat en bici i a peu als equipaments amb molta afluència de persones com les escoles o els recintes culturals i esportius, la millora de la seguretat dels vianants i ciclistes de totes les edats i la seva autonomia per moure's, la promoció de l'exercici físic quotidià i la salut, l'augment de la sostenibilitat ambiental i una major cohesió social fent dels carrers els espais principals de convivència.


Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalCardedeu
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Butlletí