Últims dies per registrar activitats a la web de la Setmana de la Natura

Se celebrarà del 2 a l'11 de juny
16/05/2017 - 16:50

Del 2 a l'11 de juny de 2017 tindrà lloc la Setmana de la Natura, una iniciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC). Aquestes entitats volen esperonar a la participació i promoure durant 10 dies que es faci visible la tasca conjunta per la protecció de la natura i el medi ambient. Si ets una entitat ambiental, parc natural, escola, associació, organització, ens local, etc., pots organitzar una activitat per la conservació de la natura i el medi ambient o donar visibilitat a l'activitat que tens previst fer durant aquestes dates. Cal destacar que totes les activitats de la Setmana de la Natura han de ser gratuïtes o sense ànim de lucre.

Com hi pots participar?

  • Entra a www.setmananatura.cat
  • Vés a l'apartat "afegir una activitat", omple el formulari de l'organització i el de l'activitat. De seguida veuràs la previsualització de la teva activitat i en 24 hores la validarem i publicarem al mapa d'activitats.
  • Convideu al vostre entorn a participar-hi si voleu ajudar a fer difusió de la Setmana! A l'apartat de materials de comunicació hi trobareu alguns recursos que us ajudaran (poster, logo, banners).

Recordeu que s’obsequiarà els participants a les activitats amb un braçalet solidari #setmananatura, elaborat amb la col·laboració de Maresmon, una entitat sense ànim de lucre que treballa amb dones en risc d'exclusió social. Publiqueu les vostres fotos amb el braçalet a les xarxes socials amb l'etiqueta #setmananatura.

7 grans accions de voluntariat ambiental

El cap de setmana del 10 i 11 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura, s'organitzaran 7 grans accions que volen posar la mirada en el voluntariat ambiental com a forma de participació ciutadana en col·laboració amb les entitats ambientals. Són les següents:

Barcelona

Dissabte 10 de juny – BIOBLITZ de Montserrat – El Bruc (Anoia) amb la Fundació Catalunya – La Pedrera.

Dissabte 10 de juny – La processionària: combatre-la de forma natural – Prats de Lluçanès (Osona) amb ADEFFA.

Diumenge 11 de juny – Fem camí i millorem els camins ramaders – Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb la Plataforma en defensa de l’Ortoll-Sant Gervasi.

Tarragona

Diumenge 11 de juny – Fem Francolí! – Tarragona, amb l’Associació Aurora.

Girona

Dissabte 10 de juny – Ulls sota l’aigua! – Girona, amb La Sorellona.

Terres de l’Ebre

Dissabte 10 de juny – Custodiant tresors a l’Ametlla de Mar: gimcana familiar – a l’Ametlla de Mar amb Graëllsia.

Diumenge 11 de juny – Pasturant els cavalls de la Camarga – Flix (Ribera d’Ebre), am el Grup de Natura Freixe (GNF).


CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA! Per apuntar-vos a les activitats, cal que ompliu el següent formulari: https://goo.gl/forms/ax04UBwJ1XqEy1Yf2


La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la Catalunya i l'Obra Social "la Caixa".

Per a més informació, contacteu amb nosaltres a info@setmananatura.cat o al 93 886 61 35.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Hi van prendre part els alumnes que treballen en el projecte de Custòdia del territori

El servei de Medi Ambient va convocar la setmana passada un Consell de Medi Ambient en horari escolar, per tal que hi poguessin prendre part els alumnes de les escoles que estan treballant en el projecte de Custòdia del territori -l'Escola Intermunicipal, el Col·legi Vedruna El Carme i l'IE Jacint Verdaguer-.

Article

Després de set dies de transhumància a peu pel camí ramader de Marina, el dilluns 5 de febrer un segon grup de tretze cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d'abandonament, han arribat al Parc del Garraf per passar-hi l’hivern. Amb aquests, són ja un total de trenta-un els cavalls recuperats per la Fundació Miranda que passen l’hivern en unes pastures del Parc del Garraf, després que el passat 11 de desembre del 2017 divuit cavalls hi arribessin tot fent l’antic camí ramader de Marina, que comunica el Pirineu amb el mar.

Article

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

Butlletí