Últims dies per registrar activitats a la web de la Setmana de la Natura

Se celebrarà del 2 a l'11 de juny
16/05/2017 - 16:50

Del 2 a l'11 de juny de 2017 tindrà lloc la Setmana de la Natura, una iniciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC). Aquestes entitats volen esperonar a la participació i promoure durant 10 dies que es faci visible la tasca conjunta per la protecció de la natura i el medi ambient. Si ets una entitat ambiental, parc natural, escola, associació, organització, ens local, etc., pots organitzar una activitat per la conservació de la natura i el medi ambient o donar visibilitat a l'activitat que tens previst fer durant aquestes dates. Cal destacar que totes les activitats de la Setmana de la Natura han de ser gratuïtes o sense ànim de lucre.

Com hi pots participar?

  • Entra a www.setmananatura.cat
  • Vés a l'apartat "afegir una activitat", omple el formulari de l'organització i el de l'activitat. De seguida veuràs la previsualització de la teva activitat i en 24 hores la validarem i publicarem al mapa d'activitats.
  • Convideu al vostre entorn a participar-hi si voleu ajudar a fer difusió de la Setmana! A l'apartat de materials de comunicació hi trobareu alguns recursos que us ajudaran (poster, logo, banners).

Recordeu que s’obsequiarà els participants a les activitats amb un braçalet solidari #setmananatura, elaborat amb la col·laboració de Maresmon, una entitat sense ànim de lucre que treballa amb dones en risc d'exclusió social. Publiqueu les vostres fotos amb el braçalet a les xarxes socials amb l'etiqueta #setmananatura.

7 grans accions de voluntariat ambiental

El cap de setmana del 10 i 11 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura, s'organitzaran 7 grans accions que volen posar la mirada en el voluntariat ambiental com a forma de participació ciutadana en col·laboració amb les entitats ambientals. Són les següents:

Barcelona

Dissabte 10 de juny – BIOBLITZ de Montserrat – El Bruc (Anoia) amb la Fundació Catalunya – La Pedrera.

Dissabte 10 de juny – La processionària: combatre-la de forma natural – Prats de Lluçanès (Osona) amb ADEFFA.

Diumenge 11 de juny – Fem camí i millorem els camins ramaders – Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb la Plataforma en defensa de l’Ortoll-Sant Gervasi.

Tarragona

Diumenge 11 de juny – Fem Francolí! – Tarragona, amb l’Associació Aurora.

Girona

Dissabte 10 de juny – Ulls sota l’aigua! – Girona, amb La Sorellona.

Terres de l’Ebre

Dissabte 10 de juny – Custodiant tresors a l’Ametlla de Mar: gimcana familiar – a l’Ametlla de Mar amb Graëllsia.

Diumenge 11 de juny – Pasturant els cavalls de la Camarga – Flix (Ribera d’Ebre), am el Grup de Natura Freixe (GNF).


CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA! Per apuntar-vos a les activitats, cal que ompliu el següent formulari: https://goo.gl/forms/ax04UBwJ1XqEy1Yf2


La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la Catalunya i l'Obra Social "la Caixa".

Per a més informació, contacteu amb nosaltres a info@setmananatura.cat o al 93 886 61 35.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Amb la presència d’un centenar d’expositors, dissabte va obrir les portes la fira Ecoviure, al Palau Firal de Manresa, que un any més ha aconseguit tornar a demostrar la seva capacitat d’atraure un públic molt fidel interessat a conèixer les darreres tendències en sostenibilitat.

Article

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha obtingut el certificat ISO 14001 amb la nova versió del 2015, després de passar l’auditoria externa d’acreditació per part de la Cambra de Barcelona, el que converteix el traçat català en el primer del món en aconseguir-ho.
 

Article

L’Espai Marfà s’ha convertit en el primer equipament escènic i musical de les comarques gironines que obté el distintiu de garantia de qualitat ambiental. Aquest reconeixement l’atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per posar en valor l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental dels espais culturals del país. Anteriorment l’havien obtingut l’Ecomuseu- Farinera de Castelló d’Empúries i el Museu del Suro de Palafrugell, tots dos en la categoria de museus.

Butlletí