Un nou enllumenat més eficient i sostenible a Santa Coloma de Gramenet

17/10/2023 - 10:00

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

En el marc del nou contracte de subministrament i instal·lació de lluminàries de l'enllumenat públic aquest mes d'octubre començarà el procés de renovació de 1.100 punts de llum als districtes 1, 2, 4, 5 i 6, que s'allargarà fins al desembre, amb una inversió municipal que frega els 600.000 euros. Al districte 3, entre el 2019 i el 2020, ja es van col·locar 1.200 noves lluminàries.

En els darrers anys, l'Ajuntament ha modernitzat l'enllumenat públic adequant-lo tant a la normativa vigent com a les noves tecnologies en fonts de llum, més eficients i fiables. S'han substituït gairebé la meitat de les lluminàries de la ciutat per llums LED noves que incorporen dispositius de control per optimitzar el consum energètic. L'estalvi energètic del 2017 al 2022 amb les renovacions de l'enllumenat ha estat del 30%.

A més de l'estalvi i la major eficiència energètica, la tecnologia LED permet l'encesa immediata i ofereix la màxima versatilitat amb dispositius de telegestió i regulació de l'enllumenat. També millora la uniformitat de la il·luminació, repartint la llum de manera més òptima, sense provocar contaminació lumínica. Així no s'il·lumina més, sinó millor.

Santa Coloma, amb una alta densitat de població, té uns 115 punts de connexió amb les companyies elèctriques per donar servei a uns 9.000 punts de llum que funcionen 4.300 hores/any. Aquestes instal·lacions solen tenir una vida mitjana entre 20 i 25 anys i la seva renovació va vinculada a la millora urbanística de la ciutat, que es fa de manera contínua i gradual des dels serveis municipals.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet

Relacionats

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Butlletí