Notícia

Escape in the park, per una Devesa de Girona com a espai cultural i mediambiental

El proper dia 6 d’agost tindrà lloc l’experiència musical i visual Escape in the park, un esdeveniment organitzat per Contrast, B4Booking i Electrona, que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, vol promoure i potenciar el parc com a espai cultural i ambiental.

Notícia

Girona serà el municipi de Catalunya amb més habitants que comença a introduir el porta a porta

Girona iniciarà en els propers dies el procés per aplicar la recollida de residus porta a porta als barris de Sant Daniel i Campdorà.

Notícia

'Cuc de Macaon'de David Marfil, 1er premi del 28è Concurs de Fotografia Naturalista

Un total de 838 fotografies han participat a l'edició 2015 del Concurs de Fotografia Naturalista que organitza l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el que significa un augment de la participació del 30% respecte l'any anterior. En aquesta edició s'ha mantingut el format Instagram, que es va adoptar l'any passat amb l'objectiu d'aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i facilitar la participació de totes les persones interessades en la fotografia naturalista, expertes o amateurs.
Notícia

La bicicleta elèctrica guanya la cursa de mitjans entre Fornells de la Selva i Girona

Aquest 17 d'octubre s'ha celebrat la cursa de mitjans arreu de Catalunya, una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge entre cotxe i transport públic. Emmarcada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es recrea un desplaçament urbà entre dos punts, o interurbà entre l'Ajuntament d'un municipi i la capital de demarcació, emprant, com a mínim dos participants: un en cotxe propi i l'altre en transport públic.

Notícia

L’Associació de Naturalistes de Girona presenta el web de mecenatge de 'La Manduca no caduca'

Durant els darrers mesos l'ANG ha organitzat dos àpats populars d'aprofitament, una recollida de minves del camp, formacions i assessoraments a professionals per promoure la sensibilització de ciutadans, comerciants i restauradors envers la problemàtica del malbaratament alimentari. A través del web que ara presenten, La Manduca no caduca, pretenen captar fons per continuar realitzant accions per reduir el malbaratament alimentari.

Notícia

Professionals de la restauració es formen en aprofitament alimentari a Girona

Quatre especialistes en temàtiques ambientals i tres cuiners amb experiències en estratègies anti-malbaratament estan realitzant les diferents sessions de formació d'aquest curs destinat a sensibilitzar i aportar eines de gestió al professionals de la restauració per tal de contribuir a l'aprofitament del recurs, tant dins el negoci com a nivell global.
Notícia

La campanya 'El Valor dels Aliments' promourà bones pràctiques i un circuit estable d'aprofitament

La campanya, impulsada per la Fundació ENT, l'Associació Naturalistes de Girona i Espai Ambiental, es realitza a l'àmbit de Catalunya i té per objectiu sensibilitzar la població sobre el malbaratament alimentari. La seva primera activitat s'ha realitzat el dia 16 d'abril, a Girona.