Girona

Notícia

El proper dia 6 d’agost tindrà lloc l’experiència musical i visual Escape in the park, un esdeveniment organitzat per Contrast, B4Booking i Electrona, que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, vol promoure i potenciar el parc com a espai cultural i ambiental.

Notícia

Girona iniciarà en els propers dies el procés per aplicar la recollida de residus porta a porta als barris de Sant Daniel i Campdorà.

Notícia
Un total de 838 fotografies han participat a l'edició 2015 del Concurs de Fotografia Naturalista que organitza l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el que significa un augment de la participació del 30% respecte l'any anterior. En aquesta edició s'ha mantingut el format Instagram, que es va adoptar l'any passat amb l'objectiu d'aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i facilitar la participació de totes les persones interessades en la fotografia naturalista, expertes o amateurs.
Notícia

Aquest 17 d'octubre s'ha celebrat la cursa de mitjans arreu de Catalunya, una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge entre cotxe i transport públic. Emmarcada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es recrea un desplaçament urbà entre dos punts, o interurbà entre l'Ajuntament d'un municipi i la capital de demarcació, emprant, com a mínim dos participants: un en cotxe propi i l'altre en transport públic.

Notícia

Durant els darrers mesos l'ANG ha organitzat dos àpats populars d'aprofitament, una recollida de minves del camp, formacions i assessoraments a professionals per promoure la sensibilització de ciutadans, comerciants i restauradors envers la problemàtica del malbaratament alimentari. A través del web que ara presenten, La Manduca no caduca, pretenen captar fons per continuar realitzant accions per reduir el malbaratament alimentari.

Notícia
Quatre especialistes en temàtiques ambientals i tres cuiners amb experiències en estratègies anti-malbaratament estan realitzant les diferents sessions de formació d'aquest curs destinat a sensibilitzar i aportar eines de gestió al professionals de la restauració per tal de contribuir a l'aprofitament del recurs, tant dins el negoci com a nivell global.
Notícia

La campanya, impulsada per la Fundació ENT, l'Associació Naturalistes de Girona i Espai Ambiental, es realitza a l'àmbit de Catalunya i té per objectiu sensibilitzar la població sobre el malbaratament alimentari. La seva primera activitat s'ha realitzat el dia 16 d'abril, a Girona.