L’hort urbà Regreen arriba a L’Hospitalet per sensibilitzar sobre la importància de l’ús de l’aigua regenerada

Font: Reegren

06/10/2023 - 10:00

Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament de L’Hospitalet han inaugurat avui un hort pilot que promou l’ús de recursos hídrics alternatius

Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament de L’Hospitalet han inaugurat avui l’hort urbà Regreen, un projecte pilot que promou l’ús de recursos hídrics alternatius com l’aigua regenerada. Aquesta iniciativa publicoprivada d’innovació vol contribuir a l’economia circular a l’àrea metropolitana de Barcelona, donant una segona vida a l’aigua per combatre l’escassetat hídrica.

En el context actual d’emergència climàtica i d’alerta per sequera a bona part de Catalunya, on el dèficit hídric dels territoris és una evidència, es fa encara més evident la necessitat d’apostar per solucions circulars. L’ús de recursos hídrics alternatius com l’aigua regenerada es presenta com l’opció més sostenible per fer front a aquest gran repte. Aigües de Barcelona i Cetaqua, juntament amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, des del seu compromís amb l’acció climàtica i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides, han inaugurat avui al municipi un projecte pilot d’innovació que vol mostrar el potencial de l’ús d’aigua regenerada per a l’agricultura hidropònica a l’entorn urbà.

L’agricultura hidropònica consisteix en el cultiu de plantes amb substrats minerals en lloc de sòl agrícola, cosa que permet estalviar consum d’aigua i fertilitzants i obtenir uns cultius d’alta qualitat mitjançant el control de les dosis de nutrients.

A l’acte de presentació de Regreen, Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha posat en valor l’ús de l’aigua regenerada com “la ferma aposta de la companyia, basada en models circulars, per fer front a un context d’emergència hídrica que generi oportunitats de desenvolupament sostenible a l’entorn metropolità. És necessari impulsar l’aigua regenerada per a usos ambientals, però també per a usos agrícoles, urbans o industrials, i com a recurs per a la producció d’aigua potable, a fi de millorar la resiliència hídrica de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona”, ha afegit.

Per a l’alcaldessa, Núria Marín, “el canvi climàtic està convertint l’excepcionalitat en la norma.  La sequera s’ha instal·lat a casa nostra i fa necessari que institucions, empreses i ciutadania fem un ús responsable de l’aigua i n’optimitzem el consum”. En aquesta línia, Marín ha explicat que a L’Hospitalet “portem temps fent els deures. Disposem d’una xarxa d’hidrants per aprofitar l’aigua que en condicions normals aniria al clavegueram. Utilitzem aigua no potable per al reg i el 100% de l’aigua que s’utilitza per a la neteja dels carrers són aigües freàtiques. Ara hem de fer un pas més i veure com podem aprofitar l’aigua regenerada, un recurs sostenible, a l’àmbit urbà”.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Butlletí