El primer hort comunitari de Sant Cugat es posa en marxa a Mira-sol amb prop de 180 usuaris

28/09/2016 - 11:29

La voluntat de l’Ajuntament és exportar aquesta experiència pilot, emmarcada en el programa Cultiva’t, a d’altres punts del municipi.

La tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, van assistir ahir a l’acte de lliurament de claus de l’Hort comunitari de Mira-sol.

Situat al costat del Casal de Mira-sol, el primer hort comunitari de Sant Cugat ocupa un solar de 3.200 metres quadrats amb 40 parcel·les per a ús de veïns, una zona d'hort comunal (7 parcel·les), un hivernacle, una pèrgola, un espai de lleure, una zona de compostatge comunitari i diferents espais d’emmagatzematge.

L’Hort comunitari de Mira-sol va néixer com a proposta del Consell de barri i s’ha posat en marxa des de l’entitat Cíclica amb el pressupost de lliure disposició. Forma part del programa d’horts urbans Cultiva’t, que l’Ajuntament ha engegat amb l’objectiu de posar a l’abast del ciutadà una xarxa de terrenys de propietat pública o privada per a la pràctica de l’horticultura urbana ecològica.

La tinent d’alcalde Carmela Fortuny, presidenta del Consell de barri de Mira-sol, va apuntar durant el lliurament de claus que l’Hort comunitari de Mira-sol “és una experiència pilot que no tinc cap mena de dubte que serà extrapolable a altres indrets de la ciutat”. L'acte va anar acompanyat d'una assemblea dels seus 179 usuaris i la plantada d'un arbre.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí