Ruta "Gràcia: Els batecs dels barris: la veu afònica de la campana dels quintos"

dimecres, 16 novembre, 2016 - 10:00 a 12:00
Plaça de la Vil·la de Gràcia
Geolocation

La campana esquerdada de la plaça de la Vila de Gràcia marca les hores a la vida animada del barri.

La pacificació del trànsit de gairebé la totalitat dels carrers, el comerç de proximitat, la remodelació dels mercats i la identitat de poble que genera una forta cohesió social són alguns dels factors que determinen el paisatge sonor de la Vila de Gràcia. La seva distribució urbana fortament marcada per les places, que conformen espais de trobada i socialització, i les grans vies que el creuen, ens faran fàcil passejar-hi tot descobrint quins són els sons i els sorolls característics d’un dels barris de Barcelona que més ha canviat en els últims anys.

Mentre passegem endinsant-nos en la història i els paisatges sonors del barri de la Vila de Gràcia, coneixerem la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendrem a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Ruta pel paisatge sonor del barri de la Vila de Gràcia.

Totes les activitats de La Fàbrica requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Soroll/Contaminació acústica

Relacionats

Notícia

Les obres per soterrar el trànsit de la plaça de les Glòries i crear-hi un gran parc urbà ja s'han adjudicat i començaran el mes de març. Els treballs de la zona nord del parc, 45.000 metres quadrats de verd, de lleure i d'equipaments a l'àrea de la Gran Clariana, s'enllestiran el març del 2019, i els dos túnels viaris es posaran en funcionament el 2021.

Notícia

La gestió del verd a les ciutats i pobles és una pràctica que aporta beneficis remarcables, ja que  permeten una interacció molt propera i especial amb la natura i són un actiu bàsic a favor d’una vida urbana de qualitat. El reconeixement i promoció de la biodiversitat en l’entorn urbà és sovint l'única oportunitat de contacte dels ciutadans amb la natura i aporta uns beneficis ambientals i socials que són bàsics per a la millora de la qualitat de vida i el benestar a les ciutats i pobles.

Acte
12/03/2018
Universitat Pompeu Fabra Campus de la Ciutadella, Carrer de Ramon Trias Fargas, 25-27, 08005, Barcelona, Spain

Butlletí