Olot inicia una campanya per reduir fins al 30% els residus impropis

Ajuntament d'Olot

05/12/2016 - 08:13

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat una campanya per revertir el 2017 la gran quantitat de residus que encara dipositem al contenidor que no toca.

De la selecció que fem dels residus que generem en dependrà la bona tria a l’abocador i d’altres equipaments, i això es traduirà en la taxa que pagarem anualment. La normativa europea s’està fent molt estricta i els nous models de recollida tendiran a fer pagar més a qui menys residus recicli. 

Un estudi realitzat als contenidors d’envasos lleugers d’Olot determina que el 45% dels residus que s’hi aboquen no ho corresponen. D’aquests, un 22% encara és paper i cartró, un 11% és vidre i un 10% correspon a matèria orgànica que hauria d’anar al contenidor marró. En menys quantitat, s’hi poden trobar peces de roba, runes, petits electrodomèstics o residus que no s’han de dipositar al contenidor groc, però que encara s’hi aboquen.

Davant la necessitat de millorar aquestes dades i amb l’objectiu de reduir els impropis fins al 30% al llarg del 2017, l’Ajuntament d’Olot acaba de posar en marxa una campanya informativa. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat que “des d’aquesta setmana, dues persones recorren diferents barris d’Olot per informar les veïnes i veïns en el moment en què vagin a llençar les escombraries”. L’objectiu és detectar in situ les pràctiques de selecció de les olotines i olotins i resoldre els dubtes que puguin tenir. Josep Guix ha afirmat que “si el ciutadà vol, se l’informarà de dubtes o inquietuds que generi els residus i la seva selecció”. Aprofitant la presència dels informadors als barris per analitzar, amb detall, les situacions quotidianes que es puguin donar en relació a la gestió de les deixalles, com males pràctiques recurrents o contenidors malmesos.

Al llarg d’aquest any, s’han realitzat altres actuacions lligades amb aquesta campanya com l’edició d’un fulletó informatiu que es va distribuir als habitatges d’Olot gràcies a la col·laboració de les Associacions de Veïns.

A Olot es recullen, diàriament, 1’11 quilos de deixalles per ciutadà, dels quals un 36% provenen de la recollida selectiva, distribuïts de la manera següent: 16,3% de matèria orgànica, 7,0% paper i cartró, 8,4% envasos lleugers i 4,3% vidre. El 64% restant -0’71 quilos per persona-, provenen del rebuig i són residus que en aquests moments es dipositen directament a l’abocador comarcal. La major part d’aquests són reciclables. Per aquest motiu, es continua treballant per augmentar els percentatges de selecció i alhora apostar per una major qualitat, llençant cada residu al contenidor que toca.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Notícia

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha cedit als ajuntaments una illa de contenidors de recollida selectiva de residus, per utilitzar-la en els actes i esdeveniments que es duguin a terme en el municipi, amb l’objectiu d’incentivar i facilitar la separació dels residus i promoure la sensibilització ambiental entre els participants

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí