Sant Andreu de la Barca promou l'ús de la bicicleta com a transport alternatiu

08/12/2016 - 09:01

Un carril bici comunicarà les zones industrials i portarà fins a Martorell, amb el que es pretén incrementar i facilitar la pràctica d'exercici per part de la ciutadania i per l'altre, reduir l'emissió de partícules a l'atmosfera i millora el medi ambient.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un ambiciós pla per promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu.Una de les accions previstes pel consistori és la construcció d'un carril bici que faciliti la comunicació amb les zones industrials i arribi fins a la veïna Martorell.

La regidora d'Urbanisme, Eva Prim, ha explicat que "hem de posar les coses fàcils perquè els ciutadans facin ús de la bicicleta i es puguin desplaçar amb garanties i seguretat".

D'altra banda, al mes de novembre l'Ajuntament incrementarà el seu parc de bicicletes elèctriques en dues més, que els treballadors municipals podran portar-se a casa, on les carregaran a la nit i durant el dia estaran a disposició del personal del consistori per fer les seves gestions relacionades amb la feina.

Un altre dels col·lectius més atrets pel món de la bicicleta són els joves i per promoure el seu ús segur entre ells, l'Ajuntament ha previst l'organització de cursos d'habilitat per muntar en bicicleta durant l'horari escolar.

També s'han programat sortides lúdiques per la ciutat o tallers per a la reparació de bicicletes.

Eva Prim destaca que "per les seves condicions geogràfiques, Sant Andreu de la Barca, que es bàsicament plana, és una ciutat ideal per fer servir la bicicleta". 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

El desplegament del nou servei de bicicletes elèctriques compartides AMBici ha estat un èxit al Prat, amb més de 400 persones abonades durant el primer mes de funcionament.

Notícia

La xarxa connecta els principals punts d’interès d'Olesa de Montserrat a través de dos grans eixos.

Butlletí