Rubí celebrarà el Dia Mundial de l'Energia i acull la presentació del cotxe elèctric de Tesla

08/02/2017 - 13:16

Rafa Güeto davant la fotolinera del R+D

Rubí celebra el 14 de febrer el Dia Mundial de l'Energia amb diverses activitats pensades per a tots els públics: una jornada tècnica, una festa oberta a tota la ciutadania i serà la segona de l'Estat Espanyol on es presenti aquest model de vehicle elèctric de l'empresa Tesla.

 

L’empresa Tesla presenta el seu cotxe elèctric a Rubí en la celebració del Dia Mundial de l’energia que el dimarts 14 de febrer. Una proposta que compta amb una part dedicada a les empreses de la ciutat i una Fira de l’Energia orientada a la ciutadania. 

També es celebra la 12a Jornada tècnica del projecte RubiBrilla amb la participació d’empreses i professionals locals. Una cita que centrada en la recerca del finançament alternatiu per als sistemes de generació d’autoconsum i autoabastiment per a les empreses de Rubí. La jornada compta amb les aportacions de Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu d'ACCIÓ, l’Agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Jordi Solé, Director d’Operacions de ECrowd!, empresa que va participar a l’últim congrés RubiBrilla; i Oriol Cordón, director d’inversions de Crowdcube.

De cara a la ciutadania, s’organitza la Fira de l’energia a la plaça del Doctor Guardiet amb un taller divulgatiu per explicar perquè les tarifes elèctriques evolucionen de la manera que ho fan i quin és l’impacte que això té a les factures domèstiques. A més, també hi ha parades amb empreses del sector de l’eficiència energètica i les renovables com les cooperatives Som Energia i Eticom Som Connexió, i també les empreses rubinenques Gilsan, Teycars i BB Energetic Group.

Des de l’Ajuntament de Rubí, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafa Güeto explica que estan molt contents de poder acollir la presentació del cotxe elèctric de la companyia Tesla. I és que, a banda de Barcelona, aquesta presentació només es farà a la ciutat de Rubí. El responsable municipal també anima els rubinencs i rubinenques a participar de les activitats que el consistori ha organitzat. El Dia Mundial de l’Energia se celebra per promoure l’ús de fonts energètiques alternatives i disminuir la utilització de les no renovables. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Foto: Localpres

Rubí ha inaugurat la seva tercera fotolinera per a vehicles elèctrics. L'espai, situat davant del Rubí Forma, proporciona energia fotovoltaica tant per a la càrrega de vehicles elèctrics com per a l'autoconsum energètic de l'equipament municipal. La nova instal·lació del Rubí Forma ja té 35 usuaris registrats que poden endollar gratuïtament els seus vehicles.

Acte
24/11/2017 - 09:00
Notícia

La cita pel canvi de model energètic inclou per primera vegada una Fira del Vehicle elèctric que s’instal·larà al pàrquing del Rubí Forma

Butlletí