Rubí celebrarà el Dia Mundial de l'Energia i acull la presentació del cotxe elèctric de Tesla

08/02/2017 - 13:16

Rafa Güeto davant la fotolinera del R+D

Rubí celebra el 14 de febrer el Dia Mundial de l'Energia amb diverses activitats pensades per a tots els públics: una jornada tècnica, una festa oberta a tota la ciutadania i serà la segona de l'Estat Espanyol on es presenti aquest model de vehicle elèctric de l'empresa Tesla.

 

L’empresa Tesla presenta el seu cotxe elèctric a Rubí en la celebració del Dia Mundial de l’energia que el dimarts 14 de febrer. Una proposta que compta amb una part dedicada a les empreses de la ciutat i una Fira de l’Energia orientada a la ciutadania. 

També es celebra la 12a Jornada tècnica del projecte RubiBrilla amb la participació d’empreses i professionals locals. Una cita que centrada en la recerca del finançament alternatiu per als sistemes de generació d’autoconsum i autoabastiment per a les empreses de Rubí. La jornada compta amb les aportacions de Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu d'ACCIÓ, l’Agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Jordi Solé, Director d’Operacions de ECrowd!, empresa que va participar a l’últim congrés RubiBrilla; i Oriol Cordón, director d’inversions de Crowdcube.

De cara a la ciutadania, s’organitza la Fira de l’energia a la plaça del Doctor Guardiet amb un taller divulgatiu per explicar perquè les tarifes elèctriques evolucionen de la manera que ho fan i quin és l’impacte que això té a les factures domèstiques. A més, també hi ha parades amb empreses del sector de l’eficiència energètica i les renovables com les cooperatives Som Energia i Eticom Som Connexió, i també les empreses rubinenques Gilsan, Teycars i BB Energetic Group.

Des de l’Ajuntament de Rubí, el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafa Güeto explica que estan molt contents de poder acollir la presentació del cotxe elèctric de la companyia Tesla. I és que, a banda de Barcelona, aquesta presentació només es farà a la ciutat de Rubí. El responsable municipal també anima els rubinencs i rubinenques a participar de les activitats que el consistori ha organitzat. El Dia Mundial de l’Energia se celebra per promoure l’ús de fonts energètiques alternatives i disminuir la utilització de les no renovables. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A través d'aquest ús promocional es vol augmentar també el nombre de socis de la cooperativa Som Mobilitat. L'Ajuntament de Rubí ha adquirit una bossa de 3.600 hores de conducció del vehicle elèctric de l'entitat que es repartiran, a través de la iniciativa Rubi Brilla a comerços, empreses i entitats que en vulguin fer ús i promocionar entre els seus treballadors i/o clients.

Notícia

Més de 200 persones han assistit aquest divendres a la quarta edició del congrés Rubí Brilla, dedicat enguany als reptes de la mobilitat sostenible. Diversos experts han debatut sobre aquesta qüestió i molts d'ells han insistit en la necessitat de recuperar la via pública per als vianants per motius mediambientals, de salut i socials. També s'ha celebrat la 1a Fira del Vehicle Elèctric permet els rubinencs veure i provar tot tipus de transports sostenibles.

Article

Foto: Localpres

Rubí ha inaugurat la seva tercera fotolinera per a vehicles elèctrics. L'espai, situat davant del Rubí Forma, proporciona energia fotovoltaica tant per a la càrrega de vehicles elèctrics com per a l'autoconsum energètic de l'equipament municipal. La nova instal·lació del Rubí Forma ja té 35 usuaris registrats que poden endollar gratuïtament els seus vehicles.

Butlletí