Ha començat la recollida selectiva porta a porta a Begur

14/02/2017 - 14:33

El nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta a Begur ha començat el dia 1 de febrer. 

 

Els veïns particulars de les zones afectades per aquest nou sistema de recollida hauran de treure els seus cubells d’acord amb el calendari acordat entre les 8 i les 10 del vespre. A partir d’aquí, l’empresa del servei, Innovia Coptalia, iniciarà la recollida. La zona porta a porta afecta el nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich. Des del mes de juny del 2015, aquest servei selectiu ja es fa entre els grans productors del municipi. Els veïns no afectats per aquest servei, hauran d’aportar les seves deixalles a les àrees d’aportació.

La recollida porta a porta es fa quatre dies a la setmana. Així, dilluns, hi ha la recollida de les fraccions de restes i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; divendres, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions hauran d’estar dins uns cubells específics, els quals es poden adquirir gratuïtament a l’àrea de Medi Ambient, al l’Espai Mas d’en Pinc, en fer l’adhesió al servei, que es podrà fer aportant l’última factura d’aigua. En aquests moments ja s’han repartit els cubells a prop de 700 del miler d’habitatges afectats per la recollida porta a porta. L’entrega dels cubells s’ha fet al llarg de la segona quinzena de gener.

L'horari de recollida de cubells serà tots els dimarts, de les 10 del matí a  les 12 del migdia i de les 4 de la tarda a les 6 del vespre.  Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha creat un decàleg per facilitar a la gent del municipi el servei porta a porta. Una acció que complementa les altres que s’han anat realitzant, com les dues xerrades amb els veïns de Begur i Esclanyà, que van aplegar prop de 200 persones, o les que s’han fet amb diversos sectors del municipi al llarg del darrer mes al municipi per conscienciar els veïns.

A més, l’Ajuntament, ha aprovat una nova ordenança de recollida de residus per adaptar-la al porta a porta. “Cal prendre consciència de la necessitat de fer-ho bé, tot i que caldrà un temps d’aprenentatge, pel bé de la comunitat”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro, que recorda que aquest nou model ve obligat per la Unió Europea.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí