Rubí aposta per la mobilitat sostenible i el canvi de model energètic

21/02/2017 - 08:47

Rubí ha acollit la Festa de l’Energia, en el marc de la celebració del Dia Mundial de l’Energia, en la qual s’han dut a terme diverses activitats. Des d'un taller divulgatiu sobre les tarifes elèctriques, la visita els punts d’informació de diverses companyies dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables o a la demostració diferents models de vehicles elèctrics. El colofó de la festa ha estat la presentació del nou model de cotxe elèctric de la companyia Tesla.

Aquesta part de la celebració del Dia Mundial de l’Energia l’hem dut a terme al carrer perquè precisament la intenció era fer una jornada divulgativa”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “El nostre objectiu ha estat organitzar una jornada que convidés als nostres veïns i veïnes a unir-se a aquest canvi de model energètic que estem treballant a Rubí, de manera referent a nivell europeu, a través del projecte Rubí Brilla”.

A banda de les parades informatives del sector de l’energia sostenible, la plaça del Doctor Guardiet ha estat l’escenari de múltiples activitats ciutadanes, com ara el taller “Per què puja la factura elèctrica?”, un circuit de segways, una xocolatada solar i un photocall, amb l’eslògan “la millor energia és la de les persones”.

Però, sens dubte, un dels actes més vistosos ha estat la presentació del nou model de cotxe elèctric de la companyia Tesla. El Tesla Model S té una autonomia d’aproximadament 360 quilòmetres en condicions de conducció normal, que pot arribar fins als 420 quilòmetres en el cas de conductors experts en vehicles elèctrics.

Aposta per la mobilitat sostenible

A mitjans de l’any passat, el Ple municipal va aprovar el Pla Director del Rubí Brilla, un document que renova el compromís de la ciutat i del govern amb aquest projecte. Amb aquest document, el consistori assumeix nous reptes i l’impuls de la mobilitat sostenible n’és un. En aquest context, l’alcaldessa ha agraït a la multinacional Tesla que hagi triat Rubí per fer la presentació a Catalunya del seu nou model de vehicle elèctric.

No en va, actualment Rubí té 3 fotolineres i l’Ajuntament en té 4 més de projectades de cara al 2019. En aquest sentit, Daniel Agudo, d’Evan Motors, ha lloat la feina feta en el marc del projecte Rubí Brilla: “Una vegada estableixes la xarxa de recàrrega ja està, només has de pensar en quin és el teu model de vehicle elèctric [...]. Estem en un punt d’inflexió, en el qual les persones i les institucions poden arribar a una sinergia tan brutal que ciutats com Rubí es poden convertir com Suïssa, en països verds, completament aliens a la combustió i a un món que ja ha passat”. 

70 empreses participen a la jornada tècnica Rubí Brilla sobre finançament alternatiu

La iniciativa Rubí Brilla ha celebrat  la seva 12a jornada tècnica coincidint amb el Dia Mundial de l’Energia. En aquesta ocasió la proposta dirigida a persones empresàries ha girat al voltant del finançament alternatiu. Rubí  avança així  en el seu objectiu d’apoderar la ciutadania i les empreses en el canvi de model energètic.

Si les últimes jornades tècniques s’han centrat en l’eficiència energètica i l’autoconsum d’energia, la jornada d’aquest dimarts ha explicat models alternatius de finançament per donar resposta a empreses i entitats que es plantegen invertir en instal·lacions d’energia renovable per autoconsum en els seus edificis.

Aquesta és una jornada tècnica molt especial, primer perquè avui és el Dia Mundial de l’Energia, però sobre tot perquè aquesta és la primera jornada que fem després de tenir aprovat el Pla Director del Rubí Brilla, un document que ens obre més reptes i certifica el compromís de l’Ajuntament i la ciutat de Rubí amb el canvi de model energètic”, ha dit el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, en el moment d’obrir la jornada.

Seguidament, Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu a ACCIÓ, ha parlat dels tipus d’instruments financers als quals es pot recòrrer per impulsar projectes d’eficiència energètica. Les plataformes ECrowd! i Crowcube han tancat la part expositiva de la jornada. El director d’operacions d’Ecrowd!, Jordi Solé, ha ofert la xerrada 'Finançament col·lectiu d'inversions km 0' i el Director d'Inversions a CrowdCube Espanya, Oriol Cordón, ha parlat del finançament alternatiu de capital. Per acabar, s’han presentat dos casos de projecte i empresa finançats a través d’aquestes plataformes: l’hotel Mar de Fulles, que va finançar col·lectivament la seva instal·lació d’autoconsum aïllat a través de la plataforma ECrowd!;  i l’empresa SmallE Technologies, que va obtenir capital a través de la plataforma Crowdcube. Els assistents han tancat el matí amb una sessió de networking.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Notícia

S’ha recuperat, a més, el pou situat al carrer Mallorca amb també un dipòsit  per carregar els vehicles de càrrega més ràpida i estudiant altres pous de captació d’aigua per també utilitzar-los.

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Butlletí