S’inicia el procés de participació ciutadana a l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya

16/03/2017 - 11:25

El Departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant l’Estratègia de patrimoni natural i biodiversitat de Catalunya, que estableix el full de ruta de la Generalitat en matèria de conservació de la natura fins l’horitzó 2030. Després d’un intens treball intern, aquest març s’ha iniciat el procés de participació ciutadana per donar a conèixer el document inicial de l’Estratègia i per recollir les aportacions dels sectors que hi estan més vinculats i de la ciutadania en general.

Per això des del departament es convida a la ciutadania a participar de dues maneres: assistint a reunions informatives i de debat, i omplint el formulari de propostes.

S’han programat reunions informatives adreçades a col·lectius específics i sessions obertes. D’aquestes sessions obertes se’n faran unes primeres de caràcter informatiu (sessions informatives territorials), arreu de Catalunya, i unes segones que seran participatives, a Barcelona, on s’habilitaran espais per treballar i debatre (sessions de debat).

Mitjançant el formulari de propostes, a partir del 3 d’abril i fins el 28 d’abril, els ciutadans podran fer arribar aportacions en relació amb els objectius operatius i les accions de l’Estratègia, que es tindran en compte a l’hora de redactar el document final de l’Estratègia.

Més informació i inscripcions al WEB i a #estratègiaésnatura


 

Relacionats

Notícia

La pèrdua de biodiversitat, la inseguretat alimentària i hídrica, els riscos per a la salut i el canvi climàtic, interaccionen, en cascada i es reforcen mútuament de manera que fan abordar-los de forma separada és ineficaç i contraproduent.

Article


Jardins de papallones és un projecte de ciència ciutadana impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i la Xarxa Escoles Verdes.

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí