Festa contra el malbaratament alimentari a Granollers

dissabte, 8 abril, 2017 - 10:00 a diumenge, 9 abril, 2017 - 17:59
Geolocation

La Porxada de Granollers serà l'escenari diumenge 8 d'abril d'un seguit d'activitats per conscienciar la ciutadania sobre que no s'ha de fer malbé el menjar. L'acte central serà un dinar popular gratuït per a 300 persones que es cuinarà amb productes que s'hauran recuperat de comerços de la ciutat i pagesos de la comarca. La única condició per poder gaudir d'aquest dinar serà haver participat en alguna de les activitats previstes com un taller de cuina amb aliments aprofitats i un espectacle infantil relacionat amb el consum de vegetals, que es faran el mateix matí. També es podrà veure l'exposició interactiva "Som gent de profit" i un taller de Granollers en Transició que ens ensenyarà d'on vénen els aliments que consumim.

El menú que elaborarà la cuinera granollerina Ada Parellada s'adaptarà al que s'hagi espigolat (aliments descartats que s'acabarien llençant als contenidors a causa del seu aspecte o perquè estaven a punt de caducar, productes que no es poden vendre pel seu aspecte o que són excedents). La Plataforma d'Aprofitament d'Aliments és l'entitat que ajuda en l'organització, gestió i campanya del voluntariat per a l'espigolada i per cuinar els aliments. El Punt del Voluntariat situat a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau també farà difusió d'aquesta activitat i col·laborarà en la crida del voluntariat. 

Darrere de la iniciativa del dinar d'aprofitats hi ha una ambientòloga Míriam González, que compta amb el suport organitzatiu d'entitats com la Fundació el Xiprer, la plataforma "Aprofitem els aliments", Espigoladors, Granollers en transició i La Magrana Vallesana i amb la col·laboració institucional de l'Ajuntament de Granollers i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, així com el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya.

La presentació del dinar d'aprofitats a Granollers


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article
Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

Butlletí