Solsona i Olius implantaran el sistema de recollida de residus porta a porta

Font: Regió 7 i Segre

05/05/2017 - 14:46

L'Ajuntament de Solsona ha encarregat un estudi de viabilitat per a la implantació del sistema de recollida selectiva de residus porta a porta al municipi i  també previst que aviat s'implanti a la urbanització del Pi de Sant Just, que pertany a Olius.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha valorat recentment el porta a porta com un projecte «necessari» per a la ciutat per desenvolupar aquest mandat. Per a Rodríguez, la implantació del nou sistema serà un «procés dur» i «caldrà demanar molta paciència a la ciutadania». L'estudi ha d'aclarir encara, però, com pot aplicar-se el sistema i quina viabilitat tindrà. 

«Caldrà plantejar, per exemple, quina és la solució per a una zona com el Vinyet de Solsona», ha mostrat prudència el batlle, en espera dels resultats de l'informe. 

Les conclusions de l'estudi es donaran a conèixer públicament els propers mesos. «S'han de veure moltes coses, encara, però tot indica que hem d'anar cap aquí, cap al porta a porta», ha subratllat l'alcalde solsoní. La intenció de l'Ajuntament de Solsona és, de fet, «explicar molt bé el procés», quan se'n sàpiguen els detalls, ha dit Rodríguez. 

A la pràctica, el nou sistema ha de suposar que els contenidors actuals, fins i tot els soterrats que van instal·lar-se el 2004 al nucli antic, quedin sense ús. «Estan amortitzats», ha considerat també David Rodríguez. 

En municipis en què es practica el porta a porta, l'índex de reciclatge arriba a més del 70%. A Solsona, la recollida selectiva amb el sistema de contenidors tradicional implica sobre el 35,65% del total de residus, segons les darreres dades fetes públiques. La recollida selectiva porta a porta consisteix a deixar els residus, separats segons les fraccions de reciclatge, en un punt de recollida davant de casa. S'hi estableix un calendari de recollida que marca als ciutadans quin tipus de deixalles cal deixar cada dia. 

Olius també hi aposta

Al Solsonès, el porta a porta s'aplica a Sant Llorenç de Morunys des del 2012, i està previst que aviat s'implanti a la urbanització del Pi de Sant Just, que pertany a Olius. Davant la possibilitat que els municipis més grans de la comarca optin tots pel porta a porta, Albert Bajona, conseller comarcal de Medi Ambient, va anunciar el mes de març passat que el Solsonès rebrà el 2018 uns 100.000 euros de l'Agència de Residus de Catalunya per establir un nou model de recollida de brossa. El Solsonès és la quarta comarca de la província de Lleida amb municipis que opten pel porta a porta.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els blocs de pisos que estan a tocar d’una zona amb contenidors intel·ligents passaran a tenir aquest model de contenidors tancats. 

Notícia

L’Ajuntament de Jorba i Anoia Verda han avançat les principals novetats que incorporarà el nou contracte de recollida Porta a Porta (PaP), que s’implementaran properament al municipi. Aquesta iniciativa busca optimitzar la gestió dels residus i reforçar el compromís amb la sostenibilitat i l’eficiència en el servei de recollida.

Notícia

Amb aquesta iniciativa, el municipi aposta per una gestió de residus més sostenible i eficient, substituint els tradicionals contenidors dels carrers per la recollida domiciliària.

Butlletí