Presentada la proposta de millora de la mobilitat al centre de San Just

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

08/05/2017 - 12:05

L'última setmana d'abril es va  presentar al veïnat i comerciants dels carrers Bonavista i Raval i dels passatges Montseny i Serralt una proposta per a la millora de la mobilitat a la zona centre de Sant Just Desvern.

A l'acte, al que hi van assistir una quarantena de persones, els regidors de Via Pública, Joan Basagañas, de Mobilitat, Jordi Porta, i de Comerç, Ferran Tost, acompanyats de tècnics municipals, van exposar els canvis que es plantegen per aquesta zona del Barri Centre.

En primer lloc, es planteja renovar el ferm del tram central d’aquests carrers, ferm que es trobava en mal estat i que suposarà la substitució de les actuals llambordes per asfalt imprès; seguint l’exemple de les actuacions dutes a terme en altres indrets del Barri Centre com la Pl. Campreciós.

En segon lloc, també es va explicar la idea de col·locar càmeres en els accessos dels carrers Raval i Bonavista. Aquestes càmeres, lectores de matrícules, permeten garantir l'accés a carrers, només, als vehicles autoritzats. Aquest sistema també millora la seguretat ciutadana ja que aquells vehicles que han estat robats o tenen antecedents poden ser detectats i posats en coneixement de la Policia Local i Mossos d’Esquadra.

A la reunió que va tenir lloc dilluns al vespre, es va acordar amb els veïns i veïnes que els vehicles que disposen de garatge en aquests 4 carrers podran accedir-hi lliurement. També ho podran fer les persones residents, tot i no disposar de gual, per fer càrrega i descàrrega durant 30 minuts. A la reunió es va informar també que el comerç d'aquests trams de carrers restringits a la circulació de vehicles continuarà disposan, a la zona perimetral, d'espais reservats per a càrrega i descàrrega, entre les 8 i les 11 h del matí.

Les obres per implantar aquestes actuacions, que han de permetre millorar la mobilitat en aquesta zona centre del municipi, s'intentaran dur a terme aquest estiu. Els regidors es van comprometre, també, a crear places d’aparcament al Parc Freixes un cop aquest s’urbanitzi i a tenir una nova trobada amb el veïnat i comerciants, d’aquí a un any, per poder valorar-ne el funcionament.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí