Dosrius farà la recollida de la brossa porta a porta

10/05/2017 - 13:24

Foto: Lluís Martínez

L'Ajuntament de Dosrius vol fer un gir al model de recollida de la brossa i anuncia que a finals d'any començarà a implantar el porta a porta. El sistema actual de contenidors diferents per a cada fracció s'ha vist que no resulta viable per millorar les dades de reciclatge.

Segons l'alcalde, Marc Bosch, un 84% de les deixalles que es recullen es fan sense seleccionar prèviament i van a parar totes al mateix lloc. Una manera de fer que a la llarga penalitza l'Ajuntament, que ha de pagar més per al tractament dels residus. Amb l'objectiu de capgirar la situació, el govern municipal pretén posar en marxa el sistema porta a porta de manera gradual i retirar els contenidors dels carrers.

D'entrada, la intenció és començar a implementar-ho al nucli de Dosrius, que té uns 1.200 habitants, a partir del mes d'octubre com a prova pilot. “Veurem com funciona i si la gent s'hi acostuma per estendre el model, més endavant, a tot el municipi”, indica Bosch, que confia que d'aquesta manera es redueixin considerablement les escombraries que s'acaben incinerant i s'augmenti la recollida selectiva en els nivells que marquen les normatives. “Per als qui no separen habitualment la brossa suposarà un problema però s'haurà de fer perquè, si no, no es recollirà la bossa”, defensa l'alcalde. Un canvi d'hàbits que l'Ajuntament reforçarà amb una campanya informativa i de sensibilització prèvia per explicar detalladament el nou model. De moment, ja s'ha redactat una nova ordenança municipal de residus que s'aprovarà en el ple d'aquest mes i que ha de permetre fer aquesta transició.

Pel que fa a la resta de nuclis –Can Massuet i Canyamars– i d'urbanitzacions, el funcionament de la recollida de la brossa continuarà com fins ara, però l'Ajuntament té previst canviar els contenidors actuals per uns de nous de més capacitat. A més, es vol que en tots els punts de recollida n'hi hagi de totes les fraccions.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí