S’inicia el procés de participació ciutadana Starlight al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Amb aquest procés es volen aplegar propostes d’acció per prevenir la contaminació acústica i lumínica del Parc
17/11/2017 - 16:59

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un espai que, per la seva bellesa i característiques, gaudeix d’una qualitat del cel fosc excel·lent i d’una contaminació lumínica pràcticament inexistent. Representa un exemple de protecció i conservació i, aprofitant el seu patrimoni natural, paisatgístic, cultural i científic, ara s’incorpora l’observació del firmament i el “Turisme de les Estrelles”, integrant ciència i turisme.

El procés de participació té com a finalitat aplegar i debatre propostes que seran valorades per incorporar en:

  • La candidatura Starlight: Pla d’acció participatiu, a lliurar juntament amb la resta de documentació per a la candidatura Reserva i Destinació turística Startlight.
  • El Pla específic de mesures per a la Zona Especial de Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA) i de protecció envers la contaminació lumínica (Punt de Referència).

Podeu participar assistint a les sessions d’informació i debat que tindran lloc els propers 27 de novembre a Vielha, el 28 de novembre a Boí i el 29 de novembre a Espot a les 17.00 h. O bé, deixant les vostres aportacions al web específic publicat a participa.gencat.cat fins al proper 4 de desembre.

INSCRIPCIONS: Cal enviar un correu amb noms/cognoms i, si és el cas, amb el nom de l’organització a: pnaiguestortes@gencat.cat

Fotografia: Autor Vicenç Gibert Fontseré.


 

Categories: 

Relacionats

Butlletí