Enlaira't, un projecte d'educació i sensibilització ambiental destinat als alumnes d'ESO

20/11/2017 - 11:06

Enlaira't: Deixa enrere els fums és un projecte de sensibilització i educació ambiental impulsat per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire i produït per Eduxarxa que es dirigeix a l’alumnat d'ESO de Barcelona.

En què consisteix?
El projecte es divideix en tres fases:

1. Presentació a l'aula del projecte: al gener un expert de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire assistirà al centre i oferirà un taller de presentació del projecte, en què animarà i assessorarà els estudiants en l'inici de la seva aventura investigadora.


2. Investigació per part de l'alumnat:  els grups-classe disposaran de tres mesos per dur a terme recerques sobre l'estat de la qualitat de l'aire al seu barri, com aquest afecta a la salut dels veïns i veïnes i quines mesures es poden dur a terme al seu entorn o al conjunt de la ciutat per construir una ciutat respirable.


3. Jornada de cloenda: al maig, els centres participants presentaran el resultat de les seves investigacions a la resta de grups i a un comitè científic.


Quin acompanyament reben les escoles?
Abans de començar el projecte, rebreu instruccions detallades i material didàctic per al professorat.

A la jornada de presentació a l'aula es faran dinàmiques per orientar els estudiants en la seva investigació.

Durant el procés de recerca, tindreu acompanyament i atenció via correu electrònic per part d’un equip d’especialistes en didàctica de la ciència.


Quins són els terminis d’inscripció?
Les inscripcions es poden fer fins al 8 de gener de 2018 mitjançant el correu info@enlairat.org.
El límit de participants és de deu centres de la ciutat de Barcelona (un grup classe per centre) i es donarà prioritat als centres de districtes que no tinguin representació en el moment de la inscripció.

Té algun cost per a les escoles?
No, la participació en el programa és totalment gratuïta. Les escoles només hauran de cobrir despeses de desplaçament a la jornada de cloenda que es celebrarà a Barcelona.

Com podem obtenir més informació?
Al web http://www.enlairat.org, ara en construcció, trobareu aviat tota la informació ampliada del programa. I si teniu cap dubte o necessiteu ajuda, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic a info@enlairat.org

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Imatge: Todd Cravens-Unsplash

Imatge: Todd Cravens-Unsplash

Crida internacional urgent a l'acció per reduir la contaminació acústica als oceans.

Article
26 d'abril, Dia internacional sense soroll

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ens faciliten un interactiu amb recursos digitals per difondre el missatge d'aquesta diada.

Article
Una exposició que visualitza la contaminació acústica de Barcelona

Estudiants del Màster en Data Design de l'Escola Elisava mostren a l'exposició 'shhh...' el seu projecte del mateix nom, que s'estructura al voltant de dades inèdites sobre el conflicte de la contaminació acústica a Barcelona.

Butlletí