5.000 tones de carboni atmosfèric són absorbides pels arbres de Barcelona

23/11/2017 - 12:19

Els boscos urbans de Barcelona van absorbir més de cinc mil tones de carboni atmosfèric durant l'any 2008, que és prop del 0,5% de les emissions anuals de CO2 a la ciutat i es tradueix en uns 600.000 euros. D'altra banda, la ciutat estalvià més de 3 mil·lions d'euros amb les tres-centes tones absorbides dels cinc contaminants observats.

Aquest va ser el resultat principal de l’estudi: “Contribution of ecosystem services to air quality and climate change mitigation policies: The case of urban forests in Barcelona, Spain”

A l’estudi, realitzat per F. Baro, L. Chaparro, E. Gomez-Baggethun, J. Langemeyer, D.J. Nowak i J. Terradas, es demostra que el que millor "netegen" els boscos és la matèria particulada, provinent majoritàriament de restes de pols, cendres, metalls, ciments o pòl·len.
Tant la matèria particulada com l'NO2  són els que més sovint excedeixen els límits europeus establerts, i alhora dos dels contaminants que més eficientment capturen els boscos.

L'ozó s'absorbeix millor durant l'estiu, que és també quan els nivells d'aquest gas són més alts.

Cal destacar com a conclusió de l’estudi que els boscos de Barcelona milloren la qualitat de l'aire i poden ajudar a acomplir els límits d'emissions anuals de diòxid de carboni a l'aire segons els objectius de la Unió Europea. Tot i així, cal prendre mesures complementàries a nivell municipal perquè aquests canvis sigui realment efectius.

Podeu consultar aquí la publicació original.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Butlletí