5.000 tones de carboni atmosfèric són absorbides pels arbres de Barcelona

23/11/2017 - 12:19

Els boscos urbans de Barcelona van absorbir més de cinc mil tones de carboni atmosfèric durant l'any 2008, que és prop del 0,5% de les emissions anuals de CO2 a la ciutat i es tradueix en uns 600.000 euros. D'altra banda, la ciutat estalvià més de 3 mil·lions d'euros amb les tres-centes tones absorbides dels cinc contaminants observats.

Aquest va ser el resultat principal de l’estudi: “Contribution of ecosystem services to air quality and climate change mitigation policies: The case of urban forests in Barcelona, Spain”

A l’estudi, realitzat per F. Baro, L. Chaparro, E. Gomez-Baggethun, J. Langemeyer, D.J. Nowak i J. Terradas, es demostra que el que millor "netegen" els boscos és la matèria particulada, provinent majoritàriament de restes de pols, cendres, metalls, ciments o pòl·len.
Tant la matèria particulada com l'NO2  són els que més sovint excedeixen els límits europeus establerts, i alhora dos dels contaminants que més eficientment capturen els boscos.

L'ozó s'absorbeix millor durant l'estiu, que és també quan els nivells d'aquest gas són més alts.

Cal destacar com a conclusió de l’estudi que els boscos de Barcelona milloren la qualitat de l'aire i poden ajudar a acomplir els límits d'emissions anuals de diòxid de carboni a l'aire segons els objectius de la Unió Europea. Tot i així, cal prendre mesures complementàries a nivell municipal perquè aquests canvis sigui realment efectius.

Podeu consultar aquí la publicació original.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Butlletí