Lleida iniciarà enguany la recollida de brossa a domicili

20/02/2018 - 08:26

La recollida selectiva porta a porta s’iniciarà a Lleida amb diversos plans pilot de recollida de residus domiciliària en què participaràn uns 8.000 habitatges. 

La Comissió d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat ha informat favorablement sobre la proposta de pròrroga de sis anys de l’actual concessionària de la neteja Ilnet, que finalitza el proper mes de març, i que inclourà, d’una banda, la implantació de la recollida de residus a domicili en diversos barris de la ciutat i, de l’altra, la renovació de bona part de la flota de camions i màquines del servei de neteja urbana.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que la recollida porta a porta s’iniciarà a Lleida amb diversos pla pilot de recollida de residus domiciliària en què participarà uns 8000 habitatges –que suposa 11.5% de la població de Lleida. El responsable de Medi Ambient ha volgut posar en relleu la importància d’augmentar els percentatges de recollida selectiva de residus tant en quantitat com en qualitat “per contribuir amb el medi ambient i fer una ciutat més sostenible”. “No existeixen en el nostre entorn moltes experiències de prova pilot de recollida porta a porta domiciliària i això requereix unes fases de desplegaments llargues per poder fer valoracions reals”. “Una vegada implantades les proves pilot valorarem els resultats obtinguts i, si s’escau, farem extensiu aquest nou model de recollida a tota la ciutat”, ha explicat el regidor.

Larrosa ha explicat que el pla pilot de recollida de residus domiciliària inclourà les fraccions d’orgànica, vidre, rebuig i una altra en què s’unificaran el paper i el cartró. “El primer pla pilot es durà a terme a un total de 2.345 habitatges de Vila Montcada i Ciutat Jardí perquè té una baixa densitat d’habitatges i disposa de carrers i voreres amples que faciliten la posada en marxa d’aquesta iniciativa”.

Entre el mes de maig i l’octubre es portarà a terme una campanya de preimplantació, que consistirà en posar en valor la necessitat de canviar el model de recollida, analitzar la percepció ciutadana, iniciar un procés de treball conjunt amb tots els agents implicats i determinar les necessitats de materials per a la fase d’implantació.

La implantació, que consistirà en materialitzar el canvi, visualitzar les millores que representa el nou servei per la ciutadania i implicar els principals agents socials en les accions d’implantació com a canal de difusió i sensibilització, està prevista per a finals d’any.

Finalment tindrà lloc la fase de postimplantació, que consisteix en l’avaluació del funcionament del servei, la possible introducció de millores i la correcció dels mals hàbits i agrair l’esforç de la ciutadania, tindria lloc el primer semestre de 2019.

El porta a porta s’ampliarà progressivament en prop de 3.800 habitatges més de Balàfia i Pardinyes a partir del mes de setembre del 2019, i en prop de 1.900 habitatges a l’Eix Comercial a partir de l’any 2020. Un quart pla pilot, abans de la implantació definitiva a tota la ciutat, tindria lloc a partir del 2021 en uns 350 habitatges de l’Horta de Lleida.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí