Lliurament de l’estudi del potencial fotovoltaic per autoconsum en els edificis municipals de Sant Boi de Llobregat

20/08/2018 - 13:39

Des de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona s’ha lliurat l’estudi del potencial fotovoltaic de les cobertes municipals de Sant Boi de Llobregat. L’estudi dóna una potència a instal·lar propera a 1 MW i amb estalvis anuals de més de 500 tones de CO2 anuals  

A partir de l’estudi de 54 edificis municipals, 14 dels quals telemesurats hora a hora, s’ha avaluat la viabilitat tècnica i econòmica d’omplir les teulades dels edificis municipals de Sant Boi amb plaques fotovoltaiques.

Aquestes instal·lacions farien una aportació del gairebé 30 % de cobertura energètica, és a dir, que es generaria gairebé el 30 % de l’energia consumida pels 54 edificis de Sant Boi analitzats.

Les amortitzacions d’aquests edificis són molt bones amb períodes simples de retorn de menys de 10 anys. Els retorns econòmics també són molt interessants.

L’estudi s’ha realitzat amb l’ajuda inestimable d’un estudiant de pràctiques del Grau d’Energia de la UPC i Màster d’Energies Renovables de la UB.

Les dades estan disponibles al SITMUN


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest mes d’octubre han arrencat els treballs per a la instal·lació de dues calderes de biomassa i una xarxa de calor que serviran per climatitzar els edificis municipals de la zona esportiva de Can Noguera (el pavelló, el camp de futbol i la piscina coberta). La instal·lació també proveirà aquests equipaments d’aigua calenta. Les noves calderes de biomassa utilitzen com a combustible estella forestal. Pel que fa a les actuals calderes de gas, es mantindran com a suport al nou sistema.

Article

Durant aquest octubre s’ha renovat part de l’enllumenat interior del pavelló poliesportiu de Sant Esteve Sesrovires. S’han substituït els focus halògens de la pista i els fluorescents de la graderia per tecnologia led, la qual millora tant els nivells d’il·luminació com d’estalvi energètic al reduir-ne el consum.

Article

Nules ha rebut la visita d’una delegació de participants en les Jornades Castelló Renova’t, celebrades dilluns passat a l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), per a conéixer la instal·lació de geotèrmia per a la climatització de la piscina municipal d’aquesta localitat. Aquest projecte és pioner i pilot a l’Estat espanyol i té uns resultats molt satisfactoris que es xifra en un estalvi de més de 20.000 € anuals en climatització de la piscina, i a més evita l’emissió de 19.000 kg. de CO2 a  l’atmosfera, entre altres avantatges.

Butlletí