25.000 persones participen a l'Expoelectric

S'han realitzat més de 700 proves de cotxes i 350 proves de motos i bicicletes elèctriques
15/11/2017 - 15:42

La 7a edició de l'Expoelectric, ha tancat portes aquest diumenge amb un assistència de 25.000 visitants, una xifra record que demostra l ‘interès creixent per la mobilitat elèctrica. La cita ha comptat amb més de 50 expositors al llarg del passeig de Lluís Companys de Barcelona, un 20% més que l'any passat. En aquesta edició, el seu director, Ramon Caus, ha constatat "un canvi en l'actitud dels visitants, que en les primeres edicions venien bàsicament a mirar i ara ja s'interessen per comprar". En aquest sentit, ha dit que la missió del certamen és que, en les properes edicions, "ja es tingui el 100% de l'oferta elèctrica a disposició del ciutadà". Cal destacar que s’han duplicat el nombre de vendes de vehicles elèctrics respecte l’any passat a Catalunya i la resta de l’estat, la qual cosa demostra l’interès creixent pel vehicle elèctric.

La fira ha presentat tota una oferta d’activitats que com tots els anys ha comptat amb la prova de vehicles elèctrics. S’ha disposat, com en cada edició, d'un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques i d'un circuit de trànsit obert per a les proves de cotxes, el Test & Drive, que aquest 2017 compta amb la col·laboració de LIVE, la plataforma publicoprivada destinada al desenvolupament de la mobilitat sostenible a Barcelona i Catalunya. En total, s'han realitzat més de 700 proves de cotxes i 350 proves de motos i bicicletes elèctriques.

Cal destacar també la celebració de l’e-concert, una coral de prestigi demostrant que es poden sentir perfectament les seves veus mentre passen els vehicles elèctrics o els e-col·loquis, un punt de trobada per a la ciutadania on poder resoldre tots aquells interrogants que envolten i comporten l'ús dels vehicles elèctrics, on han participat, entre d’altres els tècnics de la Diputació de Barcelona.

Així doncs, un any més, Barcelona s'ha convertit en l'epicentre de la mobilitat elèctrica amb la celebració d'aquesta 7a edició d'Expoelectric, impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), i la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). 

L'esdeveniment ha comptat un cop més amb el màxim suport del sector del motor i s'ha consolidat com la cita ineludible de les principals marques de motor del mercat i del sector energètic, per donar a conèixer al públic les últimes novetats en vehicles de zero emissions. 

Fotografia 1 i 3: Expoelèctric

Fotografia 2: Salvador Fuentes Bayó


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’activitat tindrà lloc el 9 de juny al Recinte Firal i s’adreça a centres de formació professional de grau superior d’automoció.

Notícia

Molins de Rei compta ja amb quatre  punts de càrrega per vehicles elèctrics situats al carrer del Molí amb la plaça de la Llibertat. Es tracta de punts de càrrega semi-ràpida que podran utilitzar la gran majoria de vehicles elèctrics de forma gratuïta. Aquest projecte té un cost global de 28.000 euros.

Notícia

Castellar del Vallès ha estrenat aquesta setmana un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer de Portugal, al davant de l’Espai Tolrà. La instal·lació, la primera d’aquest tipus que hi ha a la vila, permet la connexió lliure i gratuïta de cotxes elèctrics de quatre rodes, scooters i bicicletes elèctriques.

Butlletí