Barcelona Energia, l'operador elèctric metropolità, comença a operar

02/07/2018 - 07:56

Barcelona Energia, l'operador elèctric metropolità, comença a operar avui, 1 de juliol, amb la intenció de tenir un paper actiu en el mercat energètic per fer-lo més just, eficient i sostenible.

La companyia inicia avui l'activitat proveint les necessitats d'electricitat de l'Ajuntament i la resta d'empreses municipals, així com de l'enllumenat públic i, a partir del gener del 2019, s'obrirà a tota la ciutadania. S'estima que el seu ús permetrà un estalvi anual de prop de 710.000 euros.

Més enllà de l’estalvi econòmic, la posada en marxa de la comercialitzadora pública persegueix liderar la transició cap a la sobirania energètica de la ciutat, l’aposta per la generació renovable local i el foment d’un consum més responsable i racional de l’energia.

Barcelona Energia comercialitza la producció que genera actualment des de les plantes que actualment gestiona i explota, que són: 41 plantes fotovoltaiques instal·lades en edificis municipals, la planta de valorització energètica de Sant Adrià de Besòs, i la planta d’aprofitament energètic de biogàs de l’abocador del Garraf.

Independència de les grans elèctriques

La comercialització d’energia 100% verda i de proximitat suposa deixar de dependre de l’oligopoli elèctric actual i combatre els efectes del canvi climàtic amb la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle que es produeixen pel transport de l’energia que consumim, a més de reduir les pèrdues energètiques que es produeixen en aquest transport.

Quan s’obri a la ciutadania, a partir del gener del 2019, també suposarà un pas endavant en la promoció d’una nova cultura energètica a la ciutat, oferint assessorament entre els usuaris i les usuàries per a una millor eficiència en el consum i també promovent l’autogeneració d’energia fotovoltaica. Es preveu que podrà donar subministrament a unes 20.000 famílies de l’àrea metropolitana.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica 100% pública més gran de l’Estat, que ja està inspirant altres administracions locals, com les dels ajuntaments de Cadis o Pamplona.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Fa 10 dies que treballa a la ciutat, i és la plasmació del concepte de ciutat verda del seu propietari, en Syed Junaid

Notícia

Les iniciatives que promouen l’energia verda i eficient i les bones pràctiques públiques demostren que un altre model energètic és possible. Aquestes cinc ciutats han impulsat de manera conjunta una declaració i un vídeo amb l’objectiu d’explicar els seus projectes i sumar més ciutats a aquest canvi de model energètic.

Acte
28/06/2018 - 11:00
Crematori del Cementiri de Montjuïc

Butlletí