Bonn acull la Cimera pel clima (COP23)

Ha de servir per avançar en els objectius i en les pautes d'implementació de l'Acord de París

Font: Televisió de Catalunya

07/11/2017 - 17:02

Aquest 6 de novembre ha començat una nova edició de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la COP23. La cimera es farà a Bonn, Alemanya, fins al 17 de novembre. L'objectiu és impulsar les nacions cap al nivell d'ambició necessari per afrontar l'escalfament global i fer camí cap a un desenvolupament més sostenible i pròsper.

La conferència també fomentarà el dinamisme entre ciutats, estats, regions, territoris, empreses i la societat civil en suport dels plans nacionals d'acció climàtica i de l'objectiu de limitar l'ascens de la temperatura global acordat internacionalment.

La conferència s'emmarca en un escenari en què els últims fenòmens meteorològics extrems han arrasat la vida de milions de persones en llocs com Àsia, Amèrica i el Carib. I també arriba pocs dies després d'un informe de l'ONU on s'insta els governs a accelerar les mesures contra l'escalfament global davant del ritme actual, insuficient per assolir els objectius acordats en la COP21.

Es preveuen diverses iniciatives de transformació, que n'inclouen una de l'ONU sobre salut i petites illes; una plataforma per donar suport al compromís amb els pobles indígenes; un ampli pla d'acció de gènere i un projecte global per oferir cobertura assequible d'assegurances a més de 400 milions de persones pobres i vulnerables.

La conferència l'organitza la Secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (UNFCCC), presidida per Fiji. En aquest cas, se seguirà un concepte innovador d'"una conferència, dues zones".

L'anomenat Campus del Clima s'organitzarà en dues zones: la zona Bula i la zona Bonn. La primera, on s'hi faran converses entre governs, estarà formada pel Centre de Conferències Mundials de Bonn, el Campus de les Nacions Unides i una àrea ampliada darrere de l'edifici Deutsche Welle. La paraula "bula" prové de la cultura fijiana i significa "hola", així com un desig de salut i felicitat.

La zona Bonn, que se situarà a la zona del Parc de Rheinaue de Bonn, acollirà esdeveniments centrats en l'acció climàtica, actes paral·lels i exposicions organitzades per la UNFCCC i el govern d'Alemanya.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Opinió

Aquests dies a Bonn es reuneix el món per debatre sobre el canvi climàtic. Amb la incorporació de Síria al debat, els EUA es queden sols en el seu rebuig de l'Acord de París. Es dóna la paradoxa que el govern americà ha presentat la major quantitat de dades científiques sobre el problema. És política ambiental? Cultura ambiental? Educació ambiental?

Notícia

Bonn és l’escenari de la 23a edició de la Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides, en què Barcelona referma el compromís pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic que es concreta en l’anomenat Pla Clima.

Notícia

Barcelona i onze ciutats més es comprometen a tendir cap a una flota de transport públic i grans àrees de zero emissions. Les dotze ciutats aplegades a París s’han compromès a comprar busos de zero emissions de manera progressiva fins al 2025, i que a partir d'aquesta data tots els vehicles nous siguin d'aquestes característiques, i a establir que algunes àrees de les ciutats siguin considerades de zero emissions el 2030.

Butlletí