Brussel·les decidirà a mitjans de març si porta a Espanya davant la Justícia europea per la contaminació atmosfèrica

19/02/2018 - 13:35

La Comissió Europea ha confirmat que ha rebut "informació addicional" d'Espanya i la resta de països amb expedients oberts per contaminació atmosfèrica i ha explicat que adoptarà la decisió sobre una eventual denúncia davant el Tribunal de Justícia de la UE (TUE) a mitjans de març, segons ha informat Europa Press.

"Podem confirmar que, efectivament, tots els estats membres involucrats han presentat informació addicional que ara valorarem i després tornarem a l'assumpte a mitjans de març", ha assenyalat la portaveu de l'executiu comunitari Mina Andreeva en una conferència de premsa. "En aquests moments no estic en disposició de donar informació més concreta sobre estats membres individuals", ha afegit després.

Espanya i els altres vuit països amb procediments similars de infracció (República Txeca, Alemanya, França, Alemanya, Itàlia, Hongria, Romania, Eslovàquia i Regne Unit) havien de presentar com a molt tard el passat divendres la documentació amb mesures "addicionals, creïbles, a temps i efectives "per fer front als seus problemes amb la qualitat de l'aire.

En cas contrari, tal i com va acordar a finals de gener el col·legi de comissaris, Brussel·les donaria el darrer pas contemplat per aquest tipus de procediments, que és elevar l'assumpte davant la Justícia Europea.

En concret, l’expedient obert a Espanya afecta a Avilés (Astúries) i Villanueva del Arzobispo (Jaén), que han superat de forma "contínua i persistent" els límits de partícules fines (PM10), així com a la ciutat de Madrid, la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana per sobrepassar els màxims de diòxid de nitrogen (NO2).


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Alexandra Farbiarz és sociòloga, coach i comunicòloga ambiental. Treballa en l’àmbit de la comunicació i divulgació ambiental des de l’any 1999. Olga Margalef és geòloga i investigadora postdoctoral al Centre de Recerca Ecològica i d’Aplicacions Forestals (CREAF). Totes dues són membres de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire. En aquesta entrevista ens expliquen els detalls del projecte d’educació i sensibilització ambiental Enlaira’t, que s'ha desenvolupat a 10 centres de Secundària de Barcelona.

Entrevista

Jordi Sunyer, és cap del programa de Salut infantil d’ISGlobal. És catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UPF. Internacionalment reconegut per la seva recerca sobre l’impacte de la contaminació de l’aire en la salut respiratòria, cardiovascular i en el desenvolupament neuroconductual en els primers anys de vida de l’infant. El 2014 va guanyar el premi més prestigiós mundialment de medi ambient i recerca en salut, el Premi John Goldsmith. L’entrevistem per saber-ne més sobre la contaminació i com millorar la qualitat de l'aire que respirem. 

Article

Ecologistes en Acció llança airACT, una nova aplicació que informa sobre els contaminants en temps real i ajuda a actuar contra la contaminació atmosfèrica.

Butlletí