Editat un manual de bones pràctiques ambientals al sector de la distribució alimentària

23/09/2003 - 00:00
El Manual d'ecogestió dedicat a les bones pràctiques ambientals al sector de la distribució alimentària i als supermercats s'ha presentat recentment, concretament, el passat 19 de setembre, amb l'objectiu d'ajudar els empresaris del sector a promoure, amb una major garantia d'èxit, polítiques més sostenibles. El Manual, editat pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i coordinat pel Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC), va adreçat als empresaris i tècnics que en la seva gestió diària poden incidir en aspectes clau ambientalment que tenen a veure amb la conservació dels aliments o el seu transport, dos factors que es relacionen clarament amb la despesa energètica. Això per no parlar del capítol dels embalatges, és clar. La idea és que el manual ofereixi alhora una visió de conjunt i les experiències concretes d'empreses del sector. El document recull, a més, informació actualitzada de la normativa ambiental aplicable a Catalunya. El document fa una anàlisi dels aspectes mediambientals de les activitats generades pel sector, se'n descriuen els impactes i es plantegen recomanacions, tant des del punt de vista tècnic com operatiu, sobre la seva minimització i gestió. Aquest Manual és el setzè d'una col·lecció en la preparació de la qual hi han intervingut reconeguts experts, el propi sector i les diferents unitats del Departament de Medi Ambient que, des de fa anys, treballen per impulsar les millores en la gestió ambiental a les empreses.

Relacionats

Butlletí