El Parlament aprova la Llei del Canvi Climàtic

27/07/2017 - 13:56

El Parlament ha aprovat aquest 27 de juliol la Llei del Canvi Climàtic, que preveu la creació d'impostos per gravar els grans vaixells i també les activitats econòmiques que contaminen. A més, consolida la taxa a vehicles contaminants. El text, que ha obtingut el suport de tots els grups excepte l'abstenció del PPC, es marca l'objectiu d'aconseguir reduir el 40% de les emissions d'aquí al 2030, el 65% per al 2040 i el 100% per al 2050.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat que aquesta és una llei de país perquè ha aconseguit un "amplíssim consens", el que fa que sigui "duradora" i que s'apliqui "governi qui governi". "Catalunya ha acreditat que parla el mateix llenguatge que les societats més avançades en la lluita contra el canvi climàtic", ha conclòs.

Categories: 

Relacionats

Article

L'AMB verifica les seves emissions amb l'ISO 14064 i ha iniciat la redacció de l'Estratègia de carboni i energia 2030 que fixarà els seus objectius de manera coparticipada amb instal·lacions, serveis i empreses implicades.

Article

L'expert en canvi climàtic Javier Martín Vide pronostica per a Barcelona un augment de les temperatures diürnes i, sobretot, nocturnes els propers anys. En una entrevista al programa 'bàsics', el catedràtic ha dit que cal augmentar el verd de la ciutat per fer front a l'escalfament global.

Notícia

L’Oficina Catalana del Canvi Climàtic publica un estudi sobre l’adaptació al canvi climàtic del sector agrícola en aquestes àrees.

Butlletí