El sistema porta a porta triplica la recollida selectiva a Sarrià

La recollida de la fracció orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, d’un 14% a un 55,8%

Font: barcelona.cat

27/09/2018 - 11:08

Amb el sistema porta a porta, la recollida selectiva de residus al nucli antic de Sarrià gairebé s’ha triplicat: d’un 19% ha passat a un 55,8%. La recollida de la fracció orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, d’un 14% a un 55,8%. En els sis primers mesos des de la implantació del nou sistema, la recollida selectiva al barri se situa 18 punts per sobre de la mitjana de la ciutat, que gira entorn d’un 36%.

El sistema de recollida selectiva porta a porta al nucli antic de Sarrià compleix sis mesos des que es va implantar. Fins ara, la recollida de la matèria orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, la qual s’ha multiplicat gairebé per deu. S’ha passat de recollir-ne 700 quilograms a més de 6.500 kilograms setmanals.

Globalment, des del mes de febrer, el sistema porta a porta ha recollit una mitjana de 14.392 quilograms setmanals de residus —orgànics, plàstics i metalls, paper i cartró i vidre—, més del doble dels residus recollits amb el sistema de recollida anterior, mitjançant el qual es recollien de mitjana 6.890 quilograms setmanals. Les impureses de la matèria orgànica recollida s’han reduït per sota del 2% i permet que es pugui aprofitar per fer compost.

A banda de la fracció orgànica, la recollida de plàstics i metalls s’ha doblat, d’un 34% a un 71%, i la recollida del paper i del cartró ha passat d’un 30% a un 54%.

Propostes de millora
Des de la posada en marxa del nou sistema de recollida, una comissió del Consell de Barri formada pel veïnat, comerciants, entitats i l’Ajuntament fa un seguiment periòdic del sistema i canalitza solucions per continuar-ne la millora, com reaprofitar la matèria orgànica per a compost, distribuir bujols comunitaris als edificis de més de cinc plantes i fer xarxa entre els veïns i veïnes per ajudar a baixar al carrer els cubells de les diferents fraccions orgàniques de la gent gran i de les persones amb diversitat funcional. També es reforçarà la informació a les zones amb menys participació i es millorarà la visualització dels adhesius.

Projecte pioner a la ciutat
Per la seva configuració territorial i demogràfica, el nucli antic de Sarrià presentava un escenari idoni per desplegar el primer sistema de recollida selectiva de residus porta a porta de tota la ciutat. La recollida selectiva porta a porta forma part de l’estratègia municipal “Residu zero”, que se centra a reduir la generació de residus i a reciclar de manera eficient les diferents fraccions de residus, especialment de l’orgànica.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona se suma a la campanya “Recicla vidre per elles”, impulsada per tercer any consecutiu per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre i encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre. D’aquesta manera es vol mobilitzar a la ciutadania a reciclar els envasos de vidre i contribuir alhora amb una causa solidària i de lluita contra el càncer de mama. Un total de 20 contenidors de color rosa es despleguen per tota la ciutat. Per cada quilo d'envasos de vidre dipositats, Ecovidrio donarà 1€ a la Fundació Solidaridad frente al cáncer, que lluita contra el càncer de mama.

Article

Les restes crues de verdures, fruites i flors, el marro de cafè i les restes d’infusions, les closques d’ou, els fruits secs i les restes de jardineria i horta trossejades, així com el paper de cuina i els tovallons de paper, són òptims per a fer un compostatge de qualitat. A partir del 15 d’octubre, els veïns i veïnes ja estan participant en aquesta iniciativa a través del Casal de Barri Folch i Torres, que s’encarregarà de produir un adob natural i de qualitat a partir dels propis residus orgànics del veïnat.

Notícia

Besalú ha iniciat aquest 15 d'octubre el sistema de recollida de residus porta a porta. És el primer municipi garrotxí que fa un canvi d’aquestes característiques per tal de separar millor les deixalles. Actualment els besaluencs en reciclen un 40%, però l’objectiu de l’Ajuntament és arribar al 80%.

Butlletí