Els punts d’assessorament energètic de Barcelona amplien serveis

02/02/2018 - 08:01

Els punts d’assessorament energètic (PAE) repartits pels deu districtes de la ciutat de Barcelona oferiran informació a tota la ciutadania sobre el seu consum energètic, consells per estalviar energia, així com assessorament per promoure l’autogeneració.

L’objectiu prioritari dels PAE des que es van crear ara fa un any ha estat oferir una atenció especial a les persones que pateixen pobresa energètica i que estan en situació de risc d’exclusió social. Ara, els punts d’assessorament energètic informaran tota la ciutadania d’eines ja existents per mesurar el consum energètic de la llar com la calculadora energètica i, a més, posaran a l’abast de les veïnes i els veïns de cada districte documentació amb consells per reduir el consum i la despesa energètica.

Impuls de l’autogeneració

Generar energia elèctrica és legal, viable, a més d’una font d’estalvi. La guia d’autoconsum fotovoltaic recull els dubtes i les qüestions més habituals sobre aquest tema i també els passos que cal seguir per fer realitat una instal·lació d’autoconsum.

També es vol difondre el coneixement del mapa de recurs solar, que permet identificar si el nostre terrat té potencial energètic, una estimació del cost de la instal·lació i el personal instal·lador que la podria fer possible.

Hi ha tota una sèrie d’ajuts municipals en matèria energètica que es vehiculen a través de les ajudes a la rehabilitació i que poden arribar fins al 60% del cost d’inversió per a instal·lacions de generació d’energia i del 40% per a les destinades a la reducció de la demanda energètica. A aquests ajuts, s’hi sumen les bonificacions de l’IBI de fins al 50% per la incorporació d’energia solar als edificis.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Aquesta Marató és més que una iniciativa d’estalvi energètic. Per una banda es sensibilitza als alumnes, treballadors i usuaris dels equipaments municipals que hi participen sobre l’ús i el consum de l’energia. I per una altra, l’estalvi econòmic assolit es destina a l’ajut de llars en situació de pobresa energètica.

Acte
03/03/2018 - 12:00
La Fàbrica del Sol
Acte
10/03/2018 - 10:00
La Fàbrica del Sol

Butlletí