Es redueix l'impost de circulació als vehicles poc contaminants a Barcelona per una millor qualitat de l'aire

13/10/2017 - 10:02

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament la modificació puntual de les ordenances fiscals que afecten quatre taxes i tenen com a objectiu impulsar mesures de lluita contra la contaminació, afavorir el comerç de proximitat i preservar el dret als subministraments bàsics de les famílies en risc de vulnerabilitat social.

S’ha aprovat la modificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per bonificar els vehicles poc contaminants, segons els criteris del nou sistema d’etiquetatge ambiental de la DGT. Concretament, es bonificarà el 75% de l’impost als vehicles d’emissions zero o ECO, i el 25% als vehicles tipus C, o amb benzina o bioetanol i amb emissions fins a 120 g/km de CO2. La mesura s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Exempció de la taxa de clavegueram per a famílies vulnerables

Les persones que es troben en situació de pobresa energètica estaran exemptes de pagar la taxa de clavegueram i es condonarà el deute en el cas de les famílies que l’hagin contret. D’aquesta manera, Barcelona es converteix en el primer municipi català que integra aquesta taxa en la Llei de pobresa energètica. La mesura s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Taxes per l’estacionament en episodis de contaminació

En episodis de contaminació atmosfèrica, s’incrementarà en 2 euros per hora les tarifes de l’Àrea Blava i l’Àrea Verda (per a no residents), excepte en els vehicles ECO i d’emissions zero. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Fa quatre mesos que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha instal·lat una estació de mesurament de contaminació atmosfèrica a l’Observatori Fabra. És la 12a de Barcelona i servirà per entendre més bé els fluxos de contaminació de la ciutat cap a l’interior de Catalunya.

Notícia
La qualitat de l’aire de les escoles és pobra, segons els mesuraments dels alumnes

L’acció permetrà conèixer la qualitat de l’aire en espais de la ciutat per on passen els escolars, mitjançant uns sensors instal·lats temporalment en punts de la via pública propers a les seves escoles. Els infants són un dels col·lectius més vulnerables als efectes de la contaminació atmosfèrica.

Notícia

Les etiquetes ambientals també arribaran a motocicletes i ciclomotors a partir de desembre

Butlletí