Experts internacionals en seguretat alimentària es reuneixen a la UAB

24/11/2004 - 00:00
Aquesta setmana, concretament fins divendres 26 de novembre, la Universitat Autònoma de Barcelona aplega alguns dels experts en seguretat alimentària més destacats a escala internacional, amb motiu del III Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària. Les sessions tenen lloc a la sala d'actes de la Facultat de Veterinària de la UAB, amb l'objectiu de donar a conèixer els mètodes més recents per detectar ràpidament els microorganismes que es troben habitualment en els aliments i en l'aigua, i garantir així la seguretat i la higiene. L'objectiu d'aquestes jornades, dirigides pels professors de l'Àrea de Tecnologia dels Aliments de la UAB, Marta Capellas Puig i Josep Yuste Puigvert, és donar a conèixer mètodes per aïllar, detectar, comptar i caracteritzar ràpidament microorganismes que es troben habitualment en els aliments i en l'aigua. Al llarg dels dies 22 i 23 de novembre es realitzen dues sessions pràctiques al laboratori, on s'assajen diversos mètodes microbiològics ràpids i es comparen els resultats amb els obtinguts amb mètodes convencionals com la sembra i el recompte en placa . Entre els mètodes de recompte i d'identificació de microorganismes que es tractaran aquests dies i que es posaran en pràctica a les jornades, destaquen diversos kits comercials d'identificació, els medis cromogènics i fluorogènics, el sistema de sembra en espiral, la microscòpia d'epifluorescència, mètodes basats en impedància, colorimetria i bioluminescència i mètodes immunològics i genètics. Amb tots aquests mètodes es pretén millorar la seguretat alimentària a la indústria i als laboratoris. El ponent principal és Daniel Y. C. Fung, catedràtic de la Universitat Estatal de Kansas (Manhattan, Kansas, EUA) especialitzat en microbiologia dels aliments. En el workshop, organitzat pel Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments i el Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, també participen ponents com Daniel Ramón Vidal, investigador de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments de València, expert en aliments transgènics; i Armand Sánchez Bonastre, director del Servei Veterinari de Genètica Molecular de la UAB. Font: UAB.

Relacionats

Butlletí