Girona s'adhereix a la Declaració Basca de desenvolupament local sostenible

17/09/2017 - 08:46

El document vol ser un full de ruta per a ciutat i pobles europeus per crear municipis productius i resilients per a una Europa habitable i inclusiva.

L’Ajuntament de Girona porta a aprovació del Ple l’adhesió a la Declaració Basca de desenvolupament sostenible. Aquest document, resultat de la VIII Conferència Europea sobre Ciutats i Pobles Sostenibles, vol ser un nou full de ruta per a les ciutats i els pobles europeus per tal de crear municipis productius, sostenibles i resilients per a una Europa habitable i inclusiva. 

La Declaració Basca és un reconeixement de la necessitat d’una transformació tecnològica, socioeconòmica i sociocultural de la societat actual per tal d’assegurar una qualitat de vida digna per a la població respectant els ecosistemes locals i globals i els recursos naturals disponibles. El document inclou 15 mesures per donar suport a aquest compromís i inclou aspectes que van des de la participació ciutadania, la innovació social i l’economia col·laborativa fins a les energies renovables, les oportunitats d’inversió local, el finançament col·lectiu o els productes i serveis respectuosos amb el medi ambient, entre altres. 

L’adhesió a la Declaració Basca certifica el compromís de Girona amb els objectius locals i globals de desenvolupament sostenible”, ha remarcat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, que ha afegit que “hem de ser capaços de traduir aquests objectius europeus en polítiques concretes i ambicioses, des d’una òptica transversal”. 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa, dissenyada per l'Ajuntament de Girona, el paisatgista Martí Franch i la Federació d'Associació de Veïns de Girona, proposa multiplicar per vuit els parcs urbans existents i crear una infraestructura verda d'unes 600 hectàrees amb l'objectiu d'apropar la natura a la ciutadania i de posar-la en valor.

Notícia

L'informe "Avantatges de la innovació en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent" obre el camí al foment de la construcció sostenible a Girona. L'estudi és part del projecte Construcció Connectada, impulsat per l'Ajuntament de Girona.

Article

El Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) organitza el Premi medi ambient del CILMA 2017 que vol reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en les categories de residus, aigua, biodiversitat i paisatge, energia, i mobilitat. Enguany hi ha 5 projectes municipals nominats que es poden votar fins el 15 de juliol.

Butlletí