Girona s'adhereix a la Declaració Basca de desenvolupament local sostenible

17/09/2017 - 08:46

El document vol ser un full de ruta per a ciutat i pobles europeus per crear municipis productius i resilients per a una Europa habitable i inclusiva.

L’Ajuntament de Girona porta a aprovació del Ple l’adhesió a la Declaració Basca de desenvolupament sostenible. Aquest document, resultat de la VIII Conferència Europea sobre Ciutats i Pobles Sostenibles, vol ser un nou full de ruta per a les ciutats i els pobles europeus per tal de crear municipis productius, sostenibles i resilients per a una Europa habitable i inclusiva. 

La Declaració Basca és un reconeixement de la necessitat d’una transformació tecnològica, socioeconòmica i sociocultural de la societat actual per tal d’assegurar una qualitat de vida digna per a la població respectant els ecosistemes locals i globals i els recursos naturals disponibles. El document inclou 15 mesures per donar suport a aquest compromís i inclou aspectes que van des de la participació ciutadania, la innovació social i l’economia col·laborativa fins a les energies renovables, les oportunitats d’inversió local, el finançament col·lectiu o els productes i serveis respectuosos amb el medi ambient, entre altres. 

L’adhesió a la Declaració Basca certifica el compromís de Girona amb els objectius locals i globals de desenvolupament sostenible”, ha remarcat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, que ha afegit que “hem de ser capaços de traduir aquests objectius europeus en polítiques concretes i ambicioses, des d’una òptica transversal”. 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa, dissenyada per l'Ajuntament de Girona, el paisatgista Martí Franch i la Federació d'Associació de Veïns de Girona, proposa multiplicar per vuit els parcs urbans existents i crear una infraestructura verda d'unes 600 hectàrees amb l'objectiu d'apropar la natura a la ciutadania i de posar-la en valor.

Notícia

El consistori ha rebut un préstec de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía de 432.000 euros per portar a terme l'actuació. Amb els canvis previstos, es preveu un estalvi energètic de 396.716 kWh/any, xifra que representa un estalvi ambiental de 106 tones de CO2 a l’any i un estalvi econòmic de gairebé 60.000 euros anuals.

Notícia

L'alcaldessa Marta Madrenas anuncia el compromís del govern de gestionar l'aigua a la ciutat de forma 100% pública a partir del 2020.

Butlletí