Horta-Guinardo, a Barcelona, guanya un nou Centre de Natura a la masia de Can Soler

Font: Ajuntament de Barcelona

01/11/2018 - 17:33

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat el nou Centre de Natura de Can Soler, situat al barri de Sant Genís dels Agudells. El Districte i diverses entitats del barri s’han congratulat per la posada en marxa d’aquest nou espai que ajudarà a mostrar la riquesa de Collserola, potenciarà les activitats que s’hi porten a terme i també farà que Barcelona conegui millor el barri de Sant Genís.

 

El Centre de Natura de Can Soler és un nou espai dins de la masia de Can Soler, dedicat a la natura i a la sostenibilitat, i a difondre el patrimoni natural i cultural del seu entorn. Aquest equipament se centra en la millora de les relacions de la vall amb el barri, amb el districte i amb la ciutat i amb el Parc Natural de la Serra de Collserola donant cabuda a projectes ambientals de caràcter sòcio-educatius.

La finca de Can Soler està situada a la falda del Parc Natural de la Serra de Collserola, en un entorn que facilita el contacte, l’experiència i el gaudiment de la natura. Alhora ofereix un espai d’informació i formació, una programació d’activitats dirigides i autoguiades per promoure les pràctiques sostenibles que afavoreixin les relacions entre el medi urbà i el medi natural.

A nivell concret, el nou Centre de Natura ofereix als ciutadans:

– Un punt d’informació on els ciutadans podran consultar dades sobre la masia, el projecte i l’oferta d’activitats que s’hi pot realitzar.

– Una exposició que mostra els valors naturals (flora, gea i fauna), la memòria popular i el projecte dels nous usos als entorns de la masia de can Soler com a espai de connexió entre la ciutat i el parc de Collserola.

– Activitats lúdiques i culturals per a les famílies, per a les entitats i associacions del barri, i pels veïns i les veïnes per aprofundir en el coneixement de la natura així com l’hort urbà de can Soler.

– Un programa d’activitats per escoles.

El nou centre ha començat l’activitat durant aquest trimestre amb sis activitats guiades per a tots els públics, que tenen lloc dos dissabtes al mes, són gratuïtes i amb inscripció prèvia. A banda, l’espai també ofereix activitats autoguiades com: el “box” de la masia, un joc de descoberta dels entorns de la masia a través d’enigmes i endevinalles; la ruleta de les hortalisses, un joc de descoberta dels horts de la masia de can Soler mitjançant l’atzar i l’observació; la música de les pedres, una instal·lació per descobrir les roques a través del seu so; o les finestres artístiques, una instal·lació per observar els canvis en el paisatge del fondal de can Soler i pintar-los.

El nou espai forma part del conjunt de millores que s’estan fent al barri de Sant Genís dels Agudells, en el marc del projecte del Pla de Barris i també ha comptat amb finançament del districte.


 

Relacionats

Acte
26/01/2018 - 17:30
La Fàbrica del Sol
Article

Amb el compromís d’integrar la responsabilitat social en l’estratègia corporativa i com a administració referent en el progrés sostenible dels 311 municipis de la demarcació i en el benestar dels seus ciutadans, la Diputació de Barcelona treballa per poder acompanyar els governs locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'Organització de les Nacions Unides.

Butlletí