Instal·len 500 places d'aparcament intel·ligent de bicicletes en universitats de Barcelona

Font: Europa Press

01/12/2018 - 08:22

La startup catalana Vadecity instal·larà 500 places d'aparcament segur i intel·ligent de bicicletes en quatre universitats públiques de Barcelona abans de final d'any en una aposta per la mobilitat sostenible.

La Universitat de Barcelona (UB), la Politècnica de Catalunya (UPC), l'Autònoma de Barcelona (UAB) i la Pompeu Fabra (UPF) han signat un acord de col·laboració per instal·lar el servei d'aparcaments Vadebike.

La implantació d'aquest servei està finançat en un 70% pel fons europeu H2020 --1,8 milions d'euros dels 2,6 de l'projecte-, ha explicat la consellera delegada de Vadecity, Marta Recasens, i també té l'impuls l'Ajuntament de Barcelona.

Ha explicat que la voluntat d'aquests aparcaments segurs és garantir una mobilitat sostenible, millorar la seguretat i estimular un estil de vida saludable.

Recasens ha explicat que l'empresa ha realitzat una experiència pilot a l'avinguda Diagonal de Barcelona i a Sant Cugat, amb un total de 180 places, i ara s'instal·larà a les universitats públiques, amb 500 places més.

El soci operador de Vadecity, Joan Corbella, ha assegurat que disposen de dades que un 20% dels universitaris utilitzen la bicicleta, i que aquest tipus d'aparcaments és una demanda que les universitats ja tenien.

Es pot accedir a la plataforma Vadebike donant-se d'alta a la web o l'aplicació mòbil i un preu anual de 25 euros --amb una assegurança per robatori per valor de 300 euros--, i la possibilitat de deixar aparcada la bicicleta gratuïtament durant vuit hores, passant a pagar 0,09 euros per hora a partir d'aquest moment.

La startup ha fet especial incidència en la seguretat, ja que el sistema protegeix la bicicleta amb tres tancaments independents --dos cadenes d'acer endurit i una creu de acer-, i bloqueja les dues rodes, quadre i selló de la bicicleta.

En la presentació del conveni, la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha dit que l'Ajuntament té el "compromís ferm" de millorar la mobilitat sostenible i la bicicleta és un element clau en aquesta estratègia.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El 20 de setembre, ha tingut lloc l’acció «Agafa la bici» per promoure l’ús de la bicicleta en els trajectes de casa a la feina dels traballadors i treballadores de la Diputació de Barcelona com una opció més per als desplaçaments diaris.

Notícia
Barcelona ja disposa de més de dos-cents quilòmetres de xarxa pedalable a la ciutat

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més.

Article

Des de la seva inauguració, fa tres mesos, s'ha convertit en una via molt utilitzada tant per al passeig com per desplaçar-se des d'Esplugues fins a la capital catalana

Butlletí