La Diputació de Barcelona dona suport a Expoelectric, el certamen que promociona els vehicles zero emissions

Font: Diputació de Barcelona

10/11/2017 - 12:19

La Diputació de Barcelona col·labora un any més a Expoelèctric, el certamen més important del sud d’Europa sobre el vehicle elèctric que se celebra a l’Arc de Triomf de Barcelona els dies 11 i 12 de novembre. Es tracta d’una iniciativa que busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb la mobilitat de zero emissions i els vehicles elèctrics.

L’aposta de la Diputació en el sector dels vehicles elèctrics és important des de fa anys, bàsicament amb la incorporació i promoció de vehicles d’emissions zero i també vehicles elèctrics entre la seva flota, com també en les línies de suport tant per la seva adquisició per part dels ajuntaments i en la promoció de punts de recàrrega en els diferents municipis de Barcelona.

Actualment, la Diputació de Barcelona disposa d’una flota de 16 vehicles 100% elèctrics, set dels quals són furgonetes, quatre turismes, dues motocicletes i tres bicicletes. Així mateix també disposa de quatre vehicles tot terreny híbrids endollables i sis turismes híbrids no endollables, a més de 32 punts de recàrrega en funcionament en diferents recintes i 16 punts més en previsió per al 2018.

Cessió de 500 bicicletes elèctriques als ajuntaments
Així mateix, la Diputació de Barcelona ha lliurat des de l’any 2014 prop de 500 bicicletes elèctriques a un total de 226 municipis, que es destinen tant a serveis de policia local com per a serveis municipals. En aquesta línia, la Diputació de Barcelona impulsa l'adquisició de vehicles elèctrics o de baixes emissions, com poden ser els vehicles de gas, per la renovació dels parcs mòbils municipals, hi ha també altres mesures més eficaces com poden ser clàusules en els concursos per a la contractació d'empreses per serveis com la neteja o la recollida d'escombraries.

L’edició de 2017 d’Expoelectric compta amb la participació diferents marques, empreses, plataformes i gremis vinculats al sector dels vehicles elèctrics, oferint solucions i serveis des d’assegurances o empreses de lloguer de vehicles fins a opcions d’energia 100% sostenible, serveis per a la recàrrega i informació sobre punts de recàrrega, entre d’altres.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
19/04/2018
Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Notícia

El Consell d'Administració d'Aparcaments Municipals de Tarragona ha adjudicat la instal·lació de sis noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. Dels sis punts de recàrrega, dos són de recàrrega ràpida, mentre que les altres quatre són de càrrega semi ràpida.

Notícia

Des de l’any 2014 Reus és una ciutat adaptada a la mobilitat elèctrica. Ara, tres anys i mig després, aquesta aposta es consolida amb la bona resposta per part dels usuaris i l’ús de la xarxa municipal d’estacions de recàrrega. El balanç de 2017 és de 6.086 recàrregues, quan el 2016 la xifra total es va situar al voltant de 4.500.

Butlletí