La Diputació de Girona facilita a 60 pimes i ajuntaments informació sobre finançament en energia sostenible

20/06/2016 - 16:02

Els programes «Beenergi» i «ENERINVEST» de la Diputació de Girona han organitzat, a la Casa de Cultura de Girona, la jornada «Opcions de finançament per a inversions en energia sostenible», en què 60 pimes i ajuntaments han rebut informació, de tècnics i d’11 entitats financeres, sobre com obtenir finançament per a projectes d’energia sostenible.

Aquesta activitat s’emmarca dins la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (EUSEW) que enguany ha celebrat el seu desè aniversari. 

Durant la jornada també s’ha presentat el programa «ENERINVEST», en el qual participa la Diputació de Girona, que té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau del sector financer, de les energies renovables, dels responsables polítics i de la societat en general per fer possible l’execució de projectes d’energia sostenible en l’àmbit estatal. I també s’ha parlat de sistemes que permeten desenvolupar accions relacionades amb les energies renovables, com ara el foment de la instal·lació de calderes de biomassa i de la producció d’estella local i sostenible, que facilita la prevenció d’incendis forestals i redueix les emissions de CO2. Aquesta actuació s’emmarca en el Pacte dels Alcaldes de les Comarques Gironines que lidera la Diputació de Girona i al qual hi ha 205 municipis adherits.

El diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, ha destacat que «la Diputació vol col·laborar a facilitar la superació dels reptes financers que suposen les inversions en eficiència energètica sostenible. Per aquest motiu, es conceben jornades com aquesta, que fomenten el contacte i el treball en xarxa a partir de reunions bilaterals successives entre tècnics i empresaris amb professionals del sector». En acabar l’acte, Costabella ha lliurat els certificats d’assistència als participants de les tres edicions del Curs de PIME a MESE (microempreses de serveis energètics), que «Beenergi» va organitzar a Girona, Vidreres i Figueres el primer semestre del 2016.

«Beenergi»

El programa «Beenergi» (Bundling sustainable energy investments for Girona’s municipalities) de la Diputació de Girona (http://beenergi.ddgi.cat; @BeenerGiddgi) ofereix assistència tècnica, jurídica i financera als municipis gironins adherits al Pacte d’Alcaldes, amb la finalitat de mobilitzar inversions que promoguin l'eficiència energètica en l’enllumenat públic i en els edificis públics municipals (incloent-hi la creació de xarxes de calor). «Beenergi» ha rebut finançament del programa marc de la Unió Europea «Horitzó 2020», de recerca i innovació.

«ENERINVEST»

El programa «ENERINVEST» (Spanish Sustainable Energy Financing Platform), en el qual participa la Diputació de Girona, té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau dels sectors financer i de les energies renovables, per fer possible l’execució de projectes d’energia sostenible. En aquest sentit, es volen aportar solucions tècniques, legals i financeres d’ampli espectre per a aquests projectes, ja siguin promoguts des d’àmbits públics com des d’àmbits privats.

«ENERINVEST», en què també participen la Agencia Extremeña de la Energia (AGENEX), la Asociación de Agencias Españolas de Gestión de la Energía (EnerAgen), la Asociación de Empresas de Servicios Energéticos (ANESE), el Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos (CIRCE), Deloitte Advisory SL, la Diputació de Huelva, Ecoserveis i Navarra de Suelo y Vivienda SA (NASUVINSA), ha rebut finançament del programa marc de la Unió Europea «Horitzó 2020».


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El centre educatiu serà el quart equipament municipal que funcionarà amb aquest tipus d'energia, després de l'Escola Vila-roja, l'Escola Santa Eugènia i el Pavelló d'Esports Santa Eugènia - Montfalgars.

Article
La instal·lació, ubicada a l’edifici del Mercat de La Salut, produirà el 30% de l’energia consumida a les dependències municipal amb un estalvi energètic previst de 8.000 euros anuals.
Notícia

Un tècnic fent funcionar la caldera de biomassa. acn

L'aposta per la biomassa a la demarcació de Girona arrela i comença a donar els seus fruits. Lluny de ser una moda, les diferents iniciatives ja estan donant resultats que es tradueixen amb nous llocs de treball, més hectàrees de bosc utilitzades i una reducció dels costos d'energia dels municipis.

Butlletí